Belysning mellem Bryggebro og Cykelslangen trækker ud

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Mikkel Noel Lanzky og Jesper Schou Hansen

Cykelstien forbi Allers hovedkvarter mellem Bryggebroen og Cykelslangen har i årevis – i ganske bogstavelig forstand – været en mørk plet på vejen for cyklister, der krydser mellem Sjælland og Amager.

Og det er den fortsat. Det på trods af at politikerne har afsat pengene. For projektet er ikke kommet i gang, og det kommer heller ikke til at ske i år. Det fortæller borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre, der netop har modtaget den nedslående besked fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

“Jeg har netop haft rykket Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, for hvad der sker i sagen. Det er jo efterhånden ret lang tid siden, at de politiske partier aftalte og afsatte penge til at lave belysningen mellem Bryggebroen og Cykelslangen, så man ikke i de mørke vintermåneder skal køre i bulder ravende mørke på pladsen foran Aller på Havneholmen. Jeg må sige, at jeg er lidt forundret over, at belysningen ikke for lang tid siden er klar, for det er jo ikke noget større anlægsprojekt, der er gang i. Men selvom vi godt ved, at der jo en del, som borgmesteren ikke har så godt styr på sin forvaltning med fiktive projekter etc., så havde jeg nu haft en forventning om, at dette forholdsvis begrænsede projekt var kommet på plads”, siger Cecilia Lonning Skovgaard Nu er der endelig udsigt til, at der kommer belysning til den korte strækning, så både cyklister og fodgængere lettere kan orientere sig om aftenen og i den mørke årstid.

Finde teknisk løsning

Teknik- og Miljøforvaltningen har skulle finde en alternativ løsning, fordi man ikke har kunne få elektricitet til belysningen uden at beskadige den parkeringskælder, der ligger under.

Strømtilførsel skal ske fra den kommunale forsyning og ikke fra Allers bygning, men den konkrete model har Teknik- og Miljøforvaltningen ikke meldt noget ud om.

Forvaltningen har dog tidligere fortalt, at de forventer, at der enten bliver tale om spotbelysning placeret på cykelstiens helle eller lysmaster ved hver bro.

Hidtil har færdende over pladsen måttet lade sig nøje med en trafikkegle med reflekterende overflade for at få øje på den helle, der adskiller cykelstiens to spor midt på pladsen. Trafikkeglen kom op efter at borgerrepræsentant Niels E. Bjerrum (Soc.) gennem et par år vedblivende havde spurgt skiftende borgmestre fra Enhedslisten hvorfor belysningen ikke var på plads mellem to af byens prestigeprojekter: Bryggebroen og Cykelslangen.

Trafikkeglen med refleksfunktionen har dog ikke været en udelt succes og i øjeblikket er den for anden gang forsvundet, så området nu er helt mørkt i de timer, hvor solen ikke står højt på himlen.

Billedtekst:
Bryggebroen og Cykelslangen henligger igen i totalt mørke – trods bevilling til belysning. Foto: Viroj Jienwatcharamongkhol / Havnefront