28 kulturelle torsdagsbarer skal få Slotsholmen til at sprudle af sommerliv

Foto: Vigdis Winther / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Der er masser af kulturelle indslag i løbet af sommeren, når der hver anden torsdag i juli-august inviteres til fotoudstillinger og oplæg om arkitektur, historie og et skjult teater og det hele tilsat kolde øl, strandstole og DJs. Det er Københavns Kulturkvarter der inviterer til en række synkrone pop-up torsdagsbarer i seks forskellige byrum med håbet om at få området omkring Slotsholmen til at summe af sommerliv.

Kulturkvarteret er området i Indre København omkring Slotsholmen – og det er her, hvor man fem torsdage i juli og august rykker 11 kulturinstitutioner udenfor på pladserne og i de hemmelige haver i kvarteret – og inviterer til torsdagsbar, standsstole og loungemusik – krydret med en række kulturelle indslag, som besøgende kan shoppe imellem.

”Pop-up-torsdagsbarerne er nye her i Københavns Kulturkvarter, som vi håber københavnerne vil tage til sig. Kulturkvarteret rummer så meget historie, skønhed og stemning indenfor en gåafstand af 10 minutter, at vi synes, det giver mening at aktivere alle de gode byrum mellem institutionerne hen over sommeren”, siger Anne Mette Falbe-Hansen, der er formand for Københavns Kulturkvarterer.

 

Gratis kulturoplevelser

Ud over at kunne købe kolde drinks i barerne og nyde de seks byrum, hvor barerne popper up, kan besøgende få en række gratis oplevelser. Hos Københavns Museum kan du f.eks se en lille popup-udstilling af arkitekturfotografen Jens Markus Lindhe, på Bryghuspladsen ved Blox er der DJ, fotoudstilling og gratis arkitekturguider til København, mens du i den smukke Bibliotekshave – der omkranses af hele fire kulturinstitutioner – kan blive klogere på Folketingets historie samt se en fotoudstillingen I Demokratiets Tjeneste.

 

Her sker det

Kulturkvarterets torsdagsbarer afholdes hver anden torsdag fra 16-19 fra den 1. juli til og med den 26. august på seks byrumspladser ved Slotsholmen: Bibliotekshaven, Nikolaj Plads, Gl. Strand, Thorvaldsens Plads, Byhaven ved Københavns Museum samt Bryghuspladsen.

Læs mere om, hvad du kan opleve på de forskellige pladser her: https://kulturkvarteret.dk/brug-byen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*