Almanak rykker ind i Operaen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Der kommer ny restaurant i Operaen. Fremover bliver det Almanak, der drives af Merete Holst fra The Standard, der skal sikre, at ikke kun publikum i Operaen, men også kunder i øvrigt, kan få en god madoplevelse. Det er Det Kongelige Teater, der står for restauranten i Operaen, og som offentlig myndighed har de været forpligtede til at sende opgaven i udbud – og her er valget altså faldet på et bud fra Almanak.

Til Operaens restaurant har Det Kongelige Teater – ifølge dem selv – ”søgt en restauratør med en stor spændvidde og variation både i gastronomisk repertoire og prisklasse”.

Det mener man at have fundet med Merete Holst, der ved de forskellige tilbud i The Standards restauranter har demonstreret, at hun netop forstår at levere flere sideløbende kulinariske koncepter.

Grundkonceptet for Operaens nye restaurant lægger sig op ad Restaurant Almanak, der kan rumme alt fra den helt store, eksklusive oplevelse med kaviar på toppen til dansk bistromad. Den nye restaurant åbner i en helt ny indretning af Operaens foyer, der skal gøre det endnu mere indbydende at besøge Operaens restaurant.

 

Stolthed hos Almanak

”Det er naturligvis en stor ære, at valget er faldet på os. Vi er allerede langt i tanker og planlægning af både menuer, vine og indretning, som kan fuldende publikums oplevelse af en fantastisk aften i Operaen. Vi har samtidig en række tanker om at udvide konceptet for restauranten i denne fantastiske, ikoniske bygning, der har en ikke ubetydelig del af æren for, at København er blandt verdens mest roste hovedstæder – både når det handler om kultur, gastronomi og byliv”, siger Merete Holst, der er direktør i The Standard, der står bag Almanak.

Også hos Det Kongelige Teater selv er der glæde at spore over valget.

”Det er med glæde og store forventninger, at Det Kongelige Teater kan præsentere ny restauratør til Operaen. The Standard med blandt andet Almanak og Studio er båret af stærke og innovative fagfolk og er kendt for at repræsentere det nordiske køkken på et meget højt gastronomisk niveau. Jeg er sikker på, at de på fornemmeste vis vil komplimentere kunsten på vores scener og medvirke til at åbne vores huse for endnu flere. Deres store fokus på bæredygtighed og økologi har været en vigtig forudsætning for samarbejdet og understøtter på bedste vis Det Kongelige Teaters ønske om at skabe et grønnere og mere bæredygtigt teater”, siger teaterchef Kasper Holten.

 

Også ny restauratør i Skuespilhuset

Faktisk har Det Kongelige Teater yderligere en restaurant i Skuespilhuset. Den har også været i udbud og skal drives af Adam Aamann, som har både et frokost- og et aftenkoncept, der – ifølge Kasper Holten – kan være med til at åbne Skuespilhuset for endnu flere med sin placering ved havnefronten i forlængelse af Nyhavn.

De to nye restauranter vil kunne opleves fra den nye sæson 2021/2022, der starter til august.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*