Ingen ekstra særbehandling til beboerne i Fredens Havn

Fredens Havn. Foto: Elin Tabitha Hansen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

De resterende beboere, der endnu ikke er fraflyttet den ulovlige klynge både på vand i Erdkehlgraven kaldet Fredens Havn, skal have ekstra hjælp fra kommunen ud over, hvad der allerede er bevilget.

Det mener Enhedslisten og Alternativet, der derfor ville have borgerrepræsentationens opbakning til forslaget.

”Vi har at gøre med en gruppe hjemløse, der på trods af personlige udfordringer har været i stand til at etablere deres egne skæve boliger, hvor de har trivedes igennem mange år. Men nu har byretten afgjort, at de skal flytte, da området skal ryddes for både. Som kommune bør vi gå ind og hjælpe beboerne videre i livet og finde en beboelsesform, hvor de kan bevare deres fællesskab”, siger Enhedslistens medlem af Borgerrepræsentationen Gyda Heding.

 

Vi hjælper faktisk allerede

Det var der imidlertid ikke opbakning til. I forhold til Fredens Havn er der allerede ydet en ekstra indsats, hvor medarbejdere fra kommunens opsøgende indsats overfor socialt udsatte har opsøgt beboerne – og tilbudt hjælp til alle. Noget, mange beboere har afvist, da de kun ønsker at blive boende. Også selvom byretten har afgjort, at det er en ulovlig bebyggelse på vand.

Socialborgmester Mia Nygaard fra de Radikale gjorde det således klart, at selvom Radikale støttede forslaget, så påpegede partiet allerede før rydningen af Fredens Havn, at det ville være en udfordring at finde boliger til de beboere, der måtte være i målgruppen.

”Derfor foreslog vi dengang, at der skulle bygges flere skæve boliger, herunder også gerne på midlertidige grunde. Det skete ikke”, konstaterer Mia Nygaard. Det hænger sammen med, at loven i øjeblikket kun tillader boliger til studerende som midlertidige boliger.

Hos Socialdemokratiet var der nul opbakning af hente. ”Socialdemokratiet er af den opfattelse, at kommunen er til stede i Fredens Havn med sociale indsatser, herunder afklaring af beboernes boligsituation. Vi stemmer imod forslaget, idet Fredens Havn er blevet erklæret ulovligt”, hedder det således i en erklæring fra partiet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*