Michelin uddelte mere end stjerner langs havnen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Da Michelin for nylig offentliggjorde 2021-udgaven af deres nordiske guide, løb stjernerestauranterne med omtalen. Men guiden handler ikke kun om stjerner. En lang række restauranter får også tildelt den såkaldte Michelin Plate, og dem er der 10 af i Havnefrontens område.

Af Mikkel Bækgaard

 

Hvert år når den nordiske Michelinguide udkommer, er der mediedækning, interviews og masser af hype til de restauranter, der får tildelt stjerner i guiden. Men det er ikke kun stjernebestrøede restauranter, der er med i guiden – faktisk er stjernerestauranter kun en lille del af de spisesteder, der bliver omtalt. Størstedelen af de omtalte restauranter er nemlig tildelt den såkaldte Michelin Plate.

Michelin Plate bliver ifølge Michelin givet til rigtigt gode restauranter, som guiden dermed anbefaler:

“Michelin Plate er et symbol til de restauranter, der hverken har en stjerne eller en Bib Gourmand (en udmærkelse for gode, billige restauranter, red.). For restauranter i denne kategori gælder det, at det er tegn på virkelig god mad, og at Michelin Plate er en garanti for dette. Mange restauranter starter i guiden på denne måde, hvorefter de senere bevæger sig op til at få en stjerne”, fremgår det af Michelinguidens hjemmeside.

 

Stolte tårer hos Carl Nielsen

I Havnefrontens dækningsområde er der således ti restauranter, der har fået tildelt en Michelin Plate i den seneste guide. Nogle har haft denne anbefaling i årevis, mens smørrebrødsrestauranten Carl Nielsen er helt ny i Michelin-sammenhæng. Og det glæder indehaver Lis Hartvig Holm.

“Jeg tudede, da jeg fik det at vide. Det varmer i en tid, hvor det har været hårdt med nedlukning og manglende turister. Og nu håber vi, at det kommer til at betyde, at flere gæster kigger forbi”.

Endnu kan Lis Hartvig Holm ikke mærke den nye status som Michelin-anbefalet restaurant på antallet af gæster i restauranten, men det håber hun på, snart ændrer sig.

“Jeg håber på, at det gør en forskel, når vi får det røde skilt til at sætte op uden for døren. Så kan folk se det, når de går forbi. Jeg kan faktisk næsten ikke vente, til vi får det. Men jeg fik en sjov henvendelse fra en italiener, der skrev og spurgte, om jeg ville sende vores visitkort til ham. Han samler nemlig på visitkort fra restauranter, der er anbefalet i Michelinguiden”, siger hun.

 

En kæmp anerkendelse

Mere rutineret, når det kommer til at drive en restaurant med en Michelin Plate-anbefaling, er Jennifer Russo, som er medejer af L’Enoteca di Mr. Brunello, tæt ved Politigården. Hendes restaurant har været med i Michelinguiden i flere år, og det er en stor ære at være med, hver gang guiden udkommer, slår hun fast:

“Det er en kæmpe anerkendelse, og vi er meget lykkelige for at være med. Det er et signal til gæsterne om, at de kan forvente, at råvarerne er friske, og at retterne er tilberedt med omhu. Vi har samtidig også fået en såkaldt drueklase i guiden, der viser, at vi har et særligt vinkort – og det er vi også meget stolte af, for vi har et helt særligt vinkort, blandt andet med 70 forskellige brunelloer”, siger Jennifer Russo.

Hvor meget anbefalingen i guiden betyder i forhold til antallet af gæster, er dog svært for Jennifer Russo at svare på.

“Det er jo svært at måle på, men vi har da gæster, der siger, at de har set os i guiden. Men mit indtryk er ikke, at der kommer mange gæster udelukkende på grund af omtalen i guiden – men vi er så også en restaurant med virkelig mange stamgæster”, forklarer hun.

Dog er hun sikker på at det røde skilt fra Michelin, som snart kan sættes op på facaden endnu et år, har en stor betydning:

“Vi har ikke så mange walk-ins, fordi vi ofte er bookede. Men det gør det tydeligt for folk, der går forbi, at vi har en høj kvalitet. Og det kan betyde, at de måske kommer ind og henter et visitkort eller går hjem og booker et bord hos os. Så skiltet er med til at gøre anbefalingen virkelig synlig”, siger Jennifer Russo.

 

Michelin Plate

I Havnefrontens område er følgende restauranter belønnet med en Michelin Plate: Amass, Pescetarian, Amalie, Carl Nielsen, Studio, Kanalen, No2, L’Enoteca di Mr. Brunello og Almanak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*