Nye beton-problemer på Bryggens Bastion skal undersøges

Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I øjeblikket er der problemer med betonfundamentet i det højhus, som Bach Gruppen er i gang med på Bryggens Bastion samt med bæreevnen i de søjler, som også er en del af byggeriet. Nu vil Dansk Folkeparti undersøge yderligere byggefelter.

Problemerne står i kø for Bach Gruppens byggerier på Njals-grunden, for DF’s Finn Rudaizky har netop bedt Teknik- og Miljøforvaltningen om at kigge de øvrige kommende byggerier fra Bach Gruppen, der er naboer til Njals-tårnet, efter i sømmene.

“Jeg er alvorligt bange for, at der kan være flere problemer. Som bekendt er der svindlet med oplysningerne om betonen under det 86 meter høje “Njals Tårn”. Vi mangler imidlertid at få ordentligt styr på de nabobyggerier på byggefelterne E og F, som de er gået i gang med. Hvordan står det til der”, siger Finn Rudaizky, der er DF’s spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation og medlem af kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Han har derfor sendt spørgsmål afsted til den ansvarlige borgmester for at få klarlagt problemerne. Noget han mener den ansvarlige borgmester fra Enhedslisten, Ninna Hedeager Olsen, allerede af egen drift burde havde fået styr på.

“Det her er en meget alvorlig sag. Vi er nødt til at komme helt til bunds i den. Vi skal ikke have skandalebyggerier stående i København, som vi risikerer i værste fald, vil medføre sammenstyrtninger eller alvorlig personskade ude i fremtiden. Det må vi have styr på. Hellere nu end hvis der viser sig problemer om 20 eller 30 år. Så derfor har jeg bedt om, at vi får skriftlig dokumentation for hvilken beton der er brugt til de andre bygninger, som de er i gang med. Jeg har også bedt om, at materialeprøverne tages af uvildige og ikke leveres af Bach Gruppen selv eller Bach Gruppens egne rådgivere”, siger Finn Rudaizky, der mener, at sagen handler om rettidig omhu – også fra den ansvarlige borgmesters side.

Københavns Politi har i forbindelse med sagen ransaget flere af Bach Gruppens adresser for at sikre sig materiale til en eventuel straffesag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*