Politikere parate til at hjælpe lukningstruet cykelbane på Holmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Cykelbanen Holmen Dirt er ulovlig og skal fjernes, lyder afgørelse fra kommunens Teknik- og miljøforvaltning.

Af Lis Hylander

Med et pennestrøg har embedsfolk i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning smidt en bombe under det populære cykelanlæg Dirt på Holmen, som har 300 medlemmer blandt børn og unge på Christianshavn og Holmen.

”Banerne skal lukkes og føres tilbage til sit oprindelige udseende”, lyder afgørelsen fra forvaltningen. Og henviser til at cykelbanerne er forstyrrende for fortidsmindet Christianshavns Vold.

Ifølge politikere, som Havnefronten har talt med, er der dog tale om en ren administrativ beslutning. Sagen er ikke blevet behandlet politisk. Politikerne er slet ikke blevet hørt. Og det undrer bl.a. socialdemokraten Niels E. Bjerrum, som for måneder siden bad forvaltningen om at finde en løsning til at bevare området.

Vil se på løsning

Flere medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation siger til Havnefronten, at de er parate til at gøre en politisk indsats for at bevare stedet. Bl.a. Klaus Mygind fra SF, som siger at fredningsbestemmelser selvfølgelig skal overholdes, men at han er parat til at se på, om der en politisk udvej.

Socialdemokraten Niels E. Bjerrum siger, at sagen slet ikke er drøftet i udvalget.

”Vi skal finde en løsning, så foreningen får lov at blive”, siger Niels E. Bjerrum.

Til gengæld er der ikke meget hjælp at hente hos kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet medfølelsen til trods. Hun siger i et skriftligt svar:

”Det er ærgerligt, at en velfungerende forening, som skaber udfoldelsesmuligheder for børn og voksne, ikke kan blive på en placering, som de har benyttet i mange år”.

Lena Holm Lindskog Jensen (V), der sidder i Borgerrepræsentationen mener, at man skal vende sagen igen. ”Lad os få kigget på, om vi ikke kan hjælpe dem på den ene eller anden måde”.

Lovgivning står i vejen

Teknik- og Miljøforvaltningen har imidlertid som myndighed på området vurderet, at brugen af området er imod gældende lovgivning, og derfor er foreningen desværre nødt til at fraflytte og reetablere arealet.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har hjulpet foreningen med at søge om lovliggørelse, og forvaltningen er fortsat i dialog med foreningen om alternative placeringer mv.”

Det er en kendt sag, at fredningsmyndighederne har stor magt over politikerne i den slags sager, men både restaurant Noma og bebyggelsen” Halvtolv ” er placeret enten tæt på eller direkte oven på fortidsminder. Cykelbanen Dirt, som mest består af jordvolde, har eksisteret i 20 år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*