Spis ude på restauranter langs havnefronten og støt klimaprojekter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Tekst og foto: Mikkel Bækgaard

For fremtiden kan du hjælpe klimaet ved at spise ude. En række restauranter – herunder flere i Havnefrontens område – er nemlig gået sammen om at støtte organisationen Zero Foodprint Nordic, som støtter bæredygtige jordbrugsprojekter.

En bæredygtig tilgang til landbrug – såkaldt regenerativt landbrug – kan være med til at løse klimakrisen. Det er tankegangen bag non profit-organisationen Zero Foodprint, der oprindelig er startet i Californien, men som nu har fået en nordisk aflægger. Her vil man støtte en række projekter, som skal være med til at gøre fødevareproduktion bæredygtig og være en del af klimaløsningen – og ikke en del af problemet.

Således vil man igennem en række forsøg og projekter arbejde med bæredygtige dyrkningsmetoder, som binder kulstof i jord og planter i stedet for at frigive det. Det kan ske gennem såkaldt regenerativt landbrug, hvor man fx arbejder med kompost på nye måder og for at styrke det liv af mikroorganismer, der er i jorden.

En sund sammensætning af mikroorganismer er nemlig vejen frem for at sikre, at jorden binder langt mere kulstof, end den højeffektive landbrugsjord, vi i dag har i Danmark, forklarede stifteren af Zero Foodprint, Cindie Christiansen, i forrige uge på et pressemøde i haven udenfor Restaurant Amass på Refshaleøen.

Lægger en procent på regningen

Og det var ikke tilfældigt, at pressemødet blev afholdt ved Amass. Amass er nemlig en af de restauranter, der har valgt at støtte Zero Foodprint-projektet ved at lægge 1 procent ekstra på regningen, som så går til bæredygtige projekter. Dermed er gæsterne med til at hjælpe klimaet ved at spise på Amass eller en af de andre restauranter, der er medlemmer af Zero Foodprint Nordic.

“Jeg har fulgt Zero Foodprint fra dengang, de startede i USA – og jeg kender stifterne. Og derfor vil vi naturligvis være med til at støtte det her i vores område. På Amass er bæredygtighed et nøgleord for os, og vi kan virkelig se værdien af, at man får en masse brugbare data på det her område, så man i fremtiden kan sikre en langt mere bæredygtig og regenerativ fødevareproduktion – og det kan vi som restauranter være med til at støtte op om”, sagde Matt Orlando, der er indehaver af Amass, ved præsentationen af projektet i restaurantens have.

Flere er med

Og Matt Orlando og Amass er ikke alene om at støtte Zero Foodprint ved at lægge en procent på regningen – heller ikke i Havnefrontens område. Således kan du også støtte Zero Foodprint ved at besøge 56 Grader, der ligger ved Holmen på Quintus Bastion, La Banchina, som også er på Refshaleøen eller Il Buco på Islands Brygge, der deler ejer med La Banchina, der alle også er blevet medlemmer af organisationen.

Støt Zero Foodprint ved at spise ude

Zero Foodprint Nordic er en nystartet NGO, der støtter projekter i såkaldt regenerativt landbrug. Organisationen finansieres blandt andet ved, at organisationens medlemsrestauranter lægger 1 procent ekstra på regningen, som går til klimaeffektive jordbrugsprojekter. Zero Foodprint Nordic udvælger sammen med eksperter og konsulenter de regenerative landbrugsprojekter, som får støtte til deres arbejde. www.zerofoodprintnordic.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*