Stjernefunklende mad-pop-op i Tivoli

APM Dæk
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er både lokalt og eksotisk stjernedrys, når det japanske tårn i Tivoli hen over sommeren byder på hele to pop-op-restauranter. Således indtager Restaurant AOC først tårnet i juni måned, inden færøske KOKS fra midten af juli bringer smagen af Nordatlanten til havens gæster.

 

Tekst og foto af Mikkel Bækgaard og Cecilie Jegsen

 

Det er med michelinbestrøet stjernedrys, at Tivoli hen over sommeren bringer gourmetmaden tilbage til den gamle have. Således indtager de to michelinrestauranter AOC og KOKS – begge med to stjerner – det Japanske Tårn, der for et par måneder bliver forvandlet til gourmetrestaurant.

Det sker som et led i, at Tivoli atter vil være kendt for at være en gourmetdestination, hvor mad også er blandt forlystelser – på samme måde som haven tidligere har huset michelinrestauranterne The Paul og Herman.

I første omgang bliver det dog med pop-op-restauranter, hvor nogle af rigsfællesskabets bedste restauranter kigger indenfor og giver gæsterne mulighed for at få en storslået madoplevelse til en attraktiv pris.

 

Nordisk velsmag fra AOC

I første omgang har kokkene dog ikke rejst langt. Således indtager Restaurant AOC, der til daglig har til huse i kælderen under Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade, fra første juni tårnet. Her vil køkkenchef Søren Selin og restaurantchef Christian Aarø byde på nordisk velsmag på absolut højeste niveau, som blandt andet kommer til at indebære en ragout af limfjordshummer, asparges fra Lammefjorden og hånddykkede kammuslinger, grillet i egen skal.

“Vi vil gerne være med til at give de besøgende endnu en forlystelse i Tivoli. Og det at gå ud at spise er jo en forlystelse – og her i Tivoli kommer vi til at gøre det til en mere spiselig pris end ellers”, siger Christian Aarø fra Restaurant AOC.

 

Færøsk gourmet fra KOKS

Hvor AOC dyrker de lokale nordiske råvarer, bliver det hele vindomblæst og på sin vis også eksotisk, når KOKS fra d. 17. juli overtager køkkenet. KOKS er Færøernes gastronomiske flagskib, der ligesom AOC også kan bryste sig af to af de eftertragtede michelinstjerner.

Men hvor AOC har til huse i en kælder midt i København, holder KOKS til på en gammel gård langt ude i naturen på Færøerne en halv times kørsel fra Torshavn. Her har den unge kok Poul Andrias Ziska løftet Færøernes madtraditioner til et helt unikt gourmetkøkken, hvor ultrafriske råvarer møder de færøske fermenteringsteknikker – og hvor smagen af naturen er ekstremt fremtrædende.

“Vi kommer til at tage en masse af vores helt særlige færøske råvarer med – kombineret med de fantastiske danske grøntsager. Vi kommer også til at tage nogle af vores helt traditionelle ting med, som nok skal udfordre mange af gæsterne – men ikke så meget, som vi normalt gør det oppe på Færøerne”, siger Poul Andrias Ziska, der også tidligere for et par år siden holdt pop-op-restaurant i København.

Dengang foregik det på vinbaren Den Vandrette – men denne gang er Tivoli altså hjemsted for Færøernes gastronomiske ambassade i København.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*