V: Flere muligheder for at vinterbade langs havnen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Venstres gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation Jens-Kristian Lütken har været på Bornholm for at se nærmere på øens muligheder for at vinterbade. Ifølge Lütken bør Københavns Kommune kopiere den model man har på Bornholm, hvor kommunen opsætter små saunaer på havnen, som drives af lokale foreninger.

”Der er en kæmpe efterspørgsel efter vinterbadning – og når man først er begyndt, så stopper mange ikke igen. Vi bør derfor have nogle flere små eller mobile saunaer, der kan bruges af de mange københavnere – og gæster – som gerne vil have et koldt gys og derfor varmen igen. Det behøver ikke at koste en formue, hvis vi etablerer vinterbadefaciliteter i samarbejde med foreninger langs havnen”, siger Jens-Kristian Lütken, der har fulgt sagen omkring etablering af større permanente saunafaciliteter på Islands Brygge. En sag der endte med et reduceret anlæg trods kæmpe efterspørgsel.

 

Enkelt, simpelt, billigt

”Jeg har været i kontakt med en af mine Venstre-kollegaer i kommunalbestyrelsen på Bornholm for at høre om, hvordan de har gjort. Jeg synes, at de har fået etableret nogle rigtig gode faciliteter til en meget rimelig pris. Det kan vi godt lære noget af her i København”, mener Jens-Kristian Lütken.

Han forestiller sig, at kommunen faciliterer en dialog med foreninger og private langs havnen for at sikre, at der kan komme flere mindre og gerne mobile tilbud, som både brugere og beboere vil se som et aktiv for deres område.

Overfor Havnefronten understreger Jens-Kristian Lütken, at borgerdialogen her er vigtig. Ikke mindst fordi der har været nogle kedelige eksempler fra Sandkaj i Nordhavn og Havneparken på Islands Brygge, hvor gode intentioner, er blevet overtager af festglade mennesker, men ringe respekt for beboerne.

”Jeg tror i øvrigt, at sådan noget som saunaer kan være med til at trække et publikum til, som kan være en rigtig god modvægt til nogle, som måske ellers kan have lidt svært ved at forstå, at havnen er for alle og ikke en offentlig party-zone”, siger Jens-Kristian Lütken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*