Flere husbådejere går en usikker fremtid i møde

Sunn Electra Lohse og Silas Gøttler ved husbådene ved Enghave Brygge, som By & Havn netop har opsagt. Foto: Jesper Schou Hansen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Trods udtalte politiske ønsker om at bevare husbåde i Københavns Havn fortsætter By & Havn med at sende opsigelser. Senest har en gruppe husbådejere ved Enghave Brygge modtaget en opsigelse.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

”Enghave Brygge, som ligger lige mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd, skal nu udvikles til et sammenhængende metrobetjent bolig- og erhvervsområde”. Sådan skriver By & Havn forud for, at selskabet i foråret tog til årets store salgsmesse for projekter, MIPIM, i franske Cannes.

Men i hele beskrivelsen er der ikke fundet plads til et eneste ord om det gamle granitbolværk og de husbåde, som i årtier har været en del af miljøet og Københavns historie.

Det skaber uro hos de eksisterende husbådejere.

 

Opsagte husbåde

Hos bådelauget EB Bådelaug, som omfatter de husbåde, der ligger langs kajen, har man for nylig modtaget opsigelser fra By & Havn med besked om, at de skal væk fra bolværket. Intet tilbud om at blive genplaceret, efter at byggeriet er færdigt, og ingen information om, hvor de kan være i mellemtiden.

”Vi ved faktisk ikke andet end, at vi er opsagt. Vi har intet tilsagn fra By & Havn, om vi kan komme til at ligge her efter, at byggeriet er færdigt. Så det er en ret bekymrende situation”, siger Silas Gøttler, der både bor sammen med sin samlever Sunn på hendes husbåd.

Ligesom de øvrige undrer han sig over processen. Ikke mindst fordi politikerne har tilkendegivet, at de gerne vil have husbåde langs havnen.

”Jeg ved ikke, hvor det går galt, men By & Havn har i hvert fald sendt en opsigelse på trods af de politiske ønsker om, at der skal være husbåde langs havnen”, siger Silas Gøttler, der understreger, at bådenes placering hele tiden har være kendt af By & Havn, som man også betaler til.

 

Lovliggørelse

Gennem en årrække har By & Havn været i gang med at lovliggøre forholdene for diverse husbåde langs havnen. Det har i en periode betydet, at en del husbåde er blevet bedt om at flytte, fordi der ikke har været orden i tilladelserne. Men det er ikke tilfældet ved Enghave Brygge, hvor husbådene betaler til By & Havn.

”Vi betaler leje. Vi er bare blevet opsagt. Men vi håber, at vi kan få en dialog i gang med By & Havn om fremtiden. Vi mener jo, at vi med vores husbåde tilfører både liv og kvalitet til København og havnen i særdeleshed. Det er netop livet i havnen, der er er populært, og husbåde, som ligger her hele året, er netop med til at skabe det liv”, siger Silas Gøttler.

Havnefronten vil efter ferien følge op på historien med kommentarer fra politikerne og By & Havn.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*