Lidl bekræfter åbning på Teglholmen

Der er nu kommet Lidl-skilt på tegningerne, og supermarkedskæden bekræfter overfor Havnefronten, at de flytter ind i bygningen. Ill: PLH Arkitekter.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen og Anders Bo Petersen

 

Rygtet har været der længe. Nu er det også bekræftet. Lidl rykker ind på Teglholmen.

”Teglholmen er et spændende og attraktivt område i København, som vi glæder os til at blive en del af. Vi er stadig for tidligt i processen til at kunne sige, hvornår vi forventer at åbne butikken”, siger Thomas Søllested Sejersen, der er kommunikationschef i Lidl Danmark.

Grunden har haft en noget omtumlet tilværelse. Indtil sidste år var det den daværende ejer Artha Kapitalforvaltnings plan at opføre et hotel på grunden, der ligger over for Teglværket og ved siden af Cafe Rulos.

Inden Artha købte grunden, var den ejet af NCC, der heller ikke formåede at få et byggeprojekt stablet på benene. Grunden ejes nu af KPC, der ud over en Lidl skal i gang med at bygge konceptet ”Woods”, som Nrep for nyligt har åbnet et af nær DR Byen.

 

Seks etager på Teglholmen

Det kommende byggeri på Teglholmen bliver på seks etager, og ifølge de nye ejere skal der i hele stueetagen ud mod gaden mere eller mindre være Lidl og med fuld parkeringskælder.

Eftersom der allerede findes en lokalplan for området, og byggeriet holdes inden for den ramme, så vil det være en forholdsvis ukompliceret proces. Der forventes første spadestik i 2023, og byggeriet ventes at stå færdigt i første halvår af 2025.

 

Woods er fleksible arbejdspladser

De fleste kender nok supermarkedet Lidl. Woods er måske lidt mindre kendt. Det er fleksible arbejdspladser til typisk enkeltpersoner eller firmaer, der samtidig får adgang til fællesfaciliteter såsom kantine og møderum. Og da den nye bygning bliver arbejdsplads for lejere på tværs af firmaer og brancher, er der – ifølge PLH Arkitekter – ”i designet lagt vægt på rammer, der fremmer socialt samvær og vidensdeling”.

”Den nye kontorbygning bliver meget mere end blot et sted, hvor man kan sidde og arbejde. Der bliver tale om en campus med et fagligt og socialt fællesskab. På alle seks etager vil hubs med uformelle siddeområder, mødelokaler og kopi- og printfaciliteter være tilgængelige for samtlige lejere. Her kan man, ligesom i den fælles kantine og på den åbne tagterrasse, mødes på kryds og tværs og udveksle viden og erfaringer”, siger Claus Johannessen, seniorprojektleder hos PLH Arkitekter.

Det er KPC, der som ejer af grunden i fællesskab med Nrep er blevet enige om at opføre bygningen, som sælges til Nrep, når den efter planen står færdig i 2025.

”Vi er rigtig glade for endnu en gang at være del i et ambitiøst projekt, der er skabt i tæt samarbejde med blandt andre Nrep og PLH Arkitekter ud fra et fælles ønske om at skabe merværdi for både husets brugere og naboer”, siger Ole Teilmann, KPC.

 

Cafe for alle

Ud over Lidl bliver der også mulighed for at gå på cafe i denne del af bygningen. Der er i designet særligt arbejdet med at gøre stueetagen ud mod Teglholm Alle så imødekommende og tilgængelig som mulig, så der skabes en naturlig integration med lokalmiljøet. Derfor giver store glaspartier frit udsyn til bygningens reception og cafeen, som er åben for alle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*