Ny blomsterhandel på Sluseholmen med højt til loftet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sluseholmens nye blomsterhandler, Florateket, har højt til loftet – også helt bogstaveligt talt. Og derfor har man plads til planter og tropiske træer i størrelse XL, der passer til områdets eksklusive lejligheder, der ligeledes ofte har en loftshøjde ud over det sædvanlige.

 

Tekst og fotos: Mikkel Bækgaard

 

Hvor går man hen, hvis man har en af de nye, store lejligheder på fx Sluseholmen eller Teglholmen og gerne vil have planter og blomster, der passer til? Altså, når der er ekstra højt til loftet, og man derfor gerne vil have grønt, der kan fylde op i rummet og passe til loftshøjden?

Et godt bud er Florateket på Sluseholmen, der 4. februar slog dørene op som den første blomsterhandler i området. Her er nemlig – ligesom i de mange lejligheder – virkelig højt til loftet, og det har man valgt at udnytte til at kunne tilbyde kunderne noget helt særligt.

“Det er de færreste blomsterbutikker, der har en loftshøjde som vores, så vi har plads til nogle helt særlige planter, man ikke har plads til andre steder. Vi har derfor et stort udvalg af ekstra store planter, som passer godt til beboerne i vores område,” fortæller Anders Hansen, der er butikschef i den nyåbnede butik.

 

Overvejede først en pakkeshop

Anders Hansen har ti års erfaring fra blomsterbranchen og er derfor et godt kort at have på hånden hos indehaveren af den nye butik, Martin Al-haj, der nemlig ikke selv har arbejdet med blomster og planter før.

“Jeg så, at lokalet var klart hernede, så jeg kontaktede udlejeren. Egentlig ville jeg gerne åbne en pakkeshop, men det var udlejeren ikke interesseret i. Så hørte jeg en lille fugl synge om, at en blomsterbutik kunne være noget, så det besluttede jeg mig til i stedet. Det var udlejeren med på, og derfor gik vi videre med den ide. Og så var det, at jeg fik Anders med på vognen som butikschef,” fortæller Martin Al-Haj.

 

Lidt som at være i junglen

Resultatet er en nyåbnet blomsterbutik med et udpræget tropisk præg. Duften af tropehus rammer hyggeligt næseborene, når man går indenfor, og det er næsten som at være i junglen. Og det er helt bevidst, forklarer Anders Hansen:

“Vi satser ud over de store planter også meget på det tropiske og det eksotiske. Hvor mange andre blomsterhandlere satser meget på afskårne blomster, fokuserer vi meget på det andet,” forklarer han.

Og de lokale har taget godt imod butikken, forklarer Martin Al-Haj. Således strømmede kunder til allerede fra første dag, og allerede da Havnefronten få dage senere kigger forbi, er en stor del af butikkens bugnende udvalg solgt, forlyder det – også selvom der stadig er imponerende mange og meget store planter i den spritnye butik med den ekstra store loftshøjde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*