Nyt Sirius havnetorv på Bryggen klar til efteråret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Henrik Gutte Koch

 

Et nyt, spændende havnetorv er på vej i den sydlige ende af Islands Brygge – og ifølge Pensiondanmark står det klar til efteråret.

Med beliggenheden på bryggens nyopførte og – vil nogen sige – trendy og hypede sydlige del afslutter Pensiondanmark deres fjerde byggeri på stribe og dermed områdets sidste byggeri langs kajkanten.

“De to tårne og det nye havnetorv kaldes ’Den centrale Plads’. De optager og afslutter den sidste byggemulighed på Islands Brygge ud mod havnen. Vi forventer, at torvet med dets to ikoniske bygninger, butikker og caféer bliver bydelens mødested”, siger Pensiondanmark’s ansvarlige projektudviklingsdirektør Mikkel Melamies til Havnefronten.

Omdrejningspunkt på det nye Sirius havnetorv bliver de to 14-etagers tårne, som begge får erhvervslejemål i stueetagen, bl.a. en café. Torvet vil indgå naturligt i havnepromenadens forløb, og en niveaudelt træbrygge udbygges fra promenaden og ud i havnen.

Nabobygningen, den få år gamle Castor-bygning, får ligeledes erhvervslejemål i stueetagen ud mod torvet og bidrager dermed til et nyt, levende byrum for områdets beboere.

Havnebussen får stoppested umiddelbart syd for torvet, som er under etablering. Det er også herfra, at en længe ventede cykel- og gangbro, som er beskrevet i to lokalplaner, på et tidspunkt vil forbinde den sydlige del af Bryggen med den nye metrostation Enghave Brygge.

 

Grøn facade bruger regnvand

Alle 116 boliger i tårnene får enten terrasser eller store altaner med store, indbyggede blomsterkasser, som vandes automatisk med opsamlet regnvand. De 45 m høje tårne vil således få karakteristiske begrønnede facader, hvor levende planter skal give de høje bygninger et grønt udtryk.

Dermed er det meningen, at bygningens facade markant skal skille sig ud fra de øvrige i området, hvor der kun enkelte steder opleves punktvise grønne facader.

Om det var placeringen, den gode udsigt eller de grønne facader, der gjorde byggeriet populært, vides ikke. Men alle lejlighederne blev solgt på kort tid, og indflytning og åbning forventes at blive til november 2022.

Havnebryggen Sirius er tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue Henning Larsen Architects, som bl.a. har vundet priser for Operaen i København og Moesgaards Museum ved Århus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*