Borgmester vil have flere veteranskibe til Nyhavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Veteranskibe er en vigtig del af Københavns historie, og derfor skal et ledigt stykke bolværk i Nyhavns indre kanal reserveres til veteranskibe i træ, hvis det står til teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enh). Samtidig ser operatører af kanaltursbåde ud til at få en lang næse.

.

På Teknik- og Miljøudvalgets kommende møde skal udvalget tage stilling til, hvad der skal ske med et ledigt stykke bolværk i Nyhavns indre kanal, og Line Barfod ser frem til drøftelsen.

”Veteranskibe er en vigtig del af Københavns historie, og det er vigtigt fortsat at understøtte et levende træskibsmiljø i København. Derfor håber jeg, at der er politisk opbakning i udvalget til at reservere en del af Nyhavns indre kanal til veteranskibe. Det vil være et skridt på vejen til at få flere af de gamle, fine skibe tilbage i København”, siger Line Barfod.

.

For lidt plads til flere

Samtidig lægger forvaltningen op til, at der bliver sagt nej til en række andre ansøgere, der også gerne vil bruge nogle af de ledige arealer til at drive kanaltursbåde fra.

Det er By & Havn, der står for sikkerheden i havnen, og her vurderer man, at det ikke er lige til at få ekstra kanaltursbåde ind i kanalen ved Nyhavn.

By & Havn påpeger, at den begrænsede kapacitet i Nyhavn og sikkerhedshensyn gør, at eksisterende selskabers besejling vil skulle reduceres, hvis yderligere et kanalrundfartsselskab skal kunne sejle ind og ud af Nyhavn.

Det samme gælder i princippet, hvis flere operatører gives adgang til anløb ved Nyhavnstrappen, hvor den trafikale situation om sommeren kan ligestilles med Nyhavns indre kanal.

Det følger endvidere af Havnereglementet, som administreres af By & Havn, at én båd skal sejle ud af Nyhavn, før en anden båd kan sejle ind.

.

Ja tak til veteranskibe

Derfor mener forvaltningen ikke, at der skal gives tilladelse til flere selskaber med kanaltursbåde. Derimod bliver der lagt op til, at man drøfter med Nyhavnsgruppen – som er en gruppe af forskellige aktive aktører i og omkring Nyhavn – hvordan man kan tiltrække flere veteranskibe i stedet. Og det er den indstilling, som borgmester Line Barfod på forhånd støtter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*