Christianshavn holder bogfestival for 20. gang

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

For 20. gang hylder Christianshavn litteraturen i smukke og inspirerende omgivelser på Christianshavn – og du kan deltage

.

En række kulturinstitutioner på Christianshavn er værter, når Christianshavns Bogfestival skydes i gang på mandag og kører frem til Verdens Bogdag, der foregår søndag den 23. april. Du kan være med, når der bliver dykket ned i de indre rum, som skønlitteraturen kan være med til at skabe, og med temaet RUM fejre, at København er hele verdens arkitekturhovedstad i 2023.

Bogfestivalens program byder på flere aktuelle og prisnominerede forfattere. På Det Kongelige Akademis Bibliotek kan du opleve Glenn Bech og Lone Aburas i samtale med to studerende om klasseskel, social ulighed og visioner for fremtiden, og på Christianshavns Bibliotek kan du opleve den kritikerroste forfatter Cecilie Lind i en samtale om romanen ”Pigedyr”.

.

DRs Romanpris

DR Romanprisen er også i fokus på årets bogfestival, og du kan derfor opleve de nominerede forfattere Kristian Himmelstrup og Keld Conradsen i samtale med litteraturekspert Jes Stein hos Dansk Forfatterforening samt Lea Marie Løppenthin i en forfattersamtale i Sofiebadet.

Litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge sætter fokus på færøsk litteratur i selskab med Jógvan Isaksen, Sissal Kampmann og Rúni Weihe, og de inviterer dig også med på to tidsrejser – den ene til fremtidens Island med den islandske forfatter Steinar Bragi, og den anden til 60’ernes Virum med den danske forfatter Michael Holbek.

Om lørdagen skrues der op for hyggen i Christianshavns Beboerhus, hvor du kan opleve forfattersamtaler med Dorrit Willumsen, Lilian Munk Rösing, Jeppe Krogsgaard Christensen og Marina Botes, møde en række mikroforlag og høre om Sofiegårdens kamp for boliger til alle i 60’erne.

.

Skriveworkshop

For dig der er mere interesseret i de visuelle kunstarter, er det muligt at deltage i en tredages performance skriveworkshop ved den brasilianske kunstner Marina Dubia på O – Overgaden eller back stage hos Statens Værksteder for Kunst, hvor dørene åbnes til Sara Lubichs og Camilla Berners værksteder.

Er du glad for at vandre og lytte, så byder Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv på to forskellige vandringer i lokalområdet – den ene med historieguide Jeannie Krysiak, og den anden med kunsthistoriker Ove Bjørn Petersen.

Fordybelse finder du i den poetiske natkirke i Vor Frelsers Kirke fredag d. 21.4. hvor digter Mette Moestrup og organist Peter Navarro-Alonso inviterer til en eksistentiel rejse i ord og toner.

De fleste af bogfestivalarrangementerne er gratis, mens enkelte koster et beskedent beløb. Vær opmærksom på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding via mail eller billetto, og vi anbefaler, at du sikrer dig en plads.

.

Læs mere og se hele bogfestivalens program på:

bibliotek.kk.dk/christianshavns-bogfestival-2023

www.facebook.com/christianshavnsbogfestival

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*