DEBAT: Ny Store Bededagsdebat i Københavns Borgerrepræsentation

copyright Henrik Sørensen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Debat af Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti, Københavns Borgerrepræsentation

 

Dansk Folkeparti noterer sig, at Borgerrepræsentationen lovligt kan beslutte at gøre den tidligere Store Bededag til en undervisningsfri dag for kommunens skolebørn.

Det vil være et godt første skridt indtil et nyt Folketing kommer til at forholde sig til et forslag fra Dansk Folkeparti om, at den totale nedlæggelse af Store Bededag skal tilbageføres.

I konsekvens af denne fremtidige forsatte mulighed fremsætter Dansk Folkeparti følgende ændringsforslag i Københavns Borgerrepræsentation:

”Borgerrepræsentationen pålægger Børne- og Ungdomsforvaltningen med inddragelse af øvrige relevante forvaltninger at afsøge muligheden for, hvordan en undervisningsfri dag for kommunens skolebørn kan gennemføres inden for den i sagen beskrevet lovhjemmel.”

Med hensyn til spørgsmålet om en fridag for kommunens ansatte, opfordrer Dansk Folkeparti, Kommuners Landsforening (KL) til at gå til overenskomstforhandlingerne med et forslag om at lade kommunerne vælge at holde en fridag, så sagen kan håndteres mellem arbejdsmarkedsparter.

.

Bevar fridagen

Jeg mener, at muligheden for en ekstra fridag kan være med til at sikre kommunernes muligheder for at fastholde og rekruttere medarbejdere, og at vi som arbejdsgivere derfor har en stor interesse i at bevare fridagen.

I Dansk Folkeparti er vi glade for, at Borgerrepræsentationen den 2. marts 2023 besluttede at bakke op om mit forslag om, at undersøge muligheden for at tilbageføre beslutningen om Store Bededag. Og, når det viser sig, at der rent faktisk er noget at gøre, så mener jeg, at det er væsentligt, at “holde gryden i kog” i relation til en total tilbageførelse af Store Bededag

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*