Gør klar til den til dato største dragebådsfestival

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den sjette kinesiske dragebådsfestival i København er rykket helt ned til bunden af Teglværkshavnen, hvor Aalborg Universitet holder til. Arrangørerne melder nemlig om den til dato største dragebådsfestival i København.

.

Københavns Havn lægger vand til, når den længe ventede sjette kinesiske dragebådsfestival løber af stablen den 18. juni 2023 med 20-25 deltagende både. Udover at det bliver muligt at opleve bådene på vandet, så bliver der mulighed for at besøge en lang række boder.

Festivalen arrangeres af Københavns Dragebådsfestivalkomite i samarbejde med Københavns Roklub og Kinas Kulturcenter.

Festivalen i Københavns Sydhavn holder til ud for Frederikskaj 12 og vil vare fra kl. 9:00 til 16:00.

Festlighederne starter med en åbningsceremoni, hvor der vil være underholdning med optrædener, taler, en officiel indvielsesceremoni og den traditionelle kinesiske løve- og dragedans.

.

Både i vandet fra kl. 11

Efter åbningsceremonien går selve dragebådsræset i gang. De indledende runder finder sted fra kl. 11:00 til 13:30, og finalerne afvikles fra kl. 13:30 til 15:30.

Fire dragebåde vil konkurrere samtidigt, hver bemandet af et hold på 18 personer, herunder en trommeslager og en erfaren styrmand fra Københavns Roklub.

Sikkerheden er i højsædet, da klubben stiller to professionelle redningsbåde til rådighed under hele løbet. For at være deltager i bådene skal man være over 12 år og en dygtig svømmer.

.

Besøg boderne

I løbet af dagen vil deltagerne have mulighed for at forkæle sig selv med forskellige madoplevelser og opleve forskellige kulturelle udstillingsstande. En 3 x 7 meter storskærm kobler arrangementet sammen med et i Kina, for på den måde at skabe en begivenhed, der kan opleves i fællesskab mellem deltagerne og tilskuerne i begge lande.

Der vil være optræden af Guo Feng, der vil lede et kor bestående af elever fra kinesiske skoler og deltagere fra forskellige foreninger. Dette samarbejde er med til at understrege festivalens mål om at fremme kulturel udveksling og fejre mangfoldighed.

.

Fri adgang

Der er fri adgang til arrangementet, og Dragebådsfestivalkomiteen inviterer også forskellige foreninger, organisationer, universiteter, gymnasier og virksomheder til at opleve festivalen og heppe på deltagerne. Begivenheden lover at være en spektakulær fremvisning af holdånd, beslutsomhed og spændingen ved at konkurrere i Københavns smukke havn.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*