Henrik Menné udstiller i Kunstvinduet på Havneholmen ved Fisketorvet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det lille galleri, hvor kunsten kun kan betragtes gennem ruden, har en ny udstilling med Henrik Menné (født 1973), der som kunstner, formår at skabe imponerende og fascinerende skulpturer i en spændende kombination af traditionelle kunstneriske teknikker og teknologi.

.

I Kunstvinduet viser han en af sine robotter ‘Maskine L5’. En selvbygget mekanik af industrielle genbrugsmaterialer, som i langsomt tempo fremstiller skulpturer, der bygger på tilfældigheder alt efter, hvordan materialet opfører sig.

“De fleste af mine værker starter med udgangspunkt i en form for forsøg, hvor en enkel handling gentages og med tiden producerer et objekt i ophobet materiale, eller danner spor i et materiale,” fortæller Henrik.

“Maskine L5 bruger flere dage på at opbygge et objekt, der kan have visse ligheder med en groft modelleret krukke. Objektets form styreres af trykluftsslanger, elektronik, en pølsepresser samt omgivelsernes temperaturudsving via en temperatursensor. Det er blandt andet temperaturen i rummet, der bestemmer, hvordan hvert enkelt objektet tager sig ud. Et fællestræk i mange af mine værker er en indbygget langsomhed – der er en bevægelse, der sætter en proces i gang, men det kræver tid at se forandringen”, fortæller han.

I Kunstvinduet kan man minut for minut, time for time, dag for dag, følge skulpturernes tilblivelse. Hans arbejde er både teknisk interessant og æstetisk tiltalende, og det er ikke svært at blive betaget af den måde, hvorpå værkerne bliver til.

Henrik Menné er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 2002.

Udstillingen varer indtil den 14. juni, 2023.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*