Hovedstadens museer er truet

Københavns Museum
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Regionsrådet i Hovedstaden, (DF)

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil revidere museumsloven. Det er der flere gode grunde til. Mere alvorligt er det, at ministeren også vil skære hårdt på museerne i Hovedstaden. Ifølge det der er sluppet ud, står Louisiana, Arken og Rosenborg for skud samen med andre.

Nedskæringerne vil ministeren bruge til at give flere penge til museerne i provinsen. I Dansk Folkeparti har vi intet mod at styrke museer og kulturinstitutioner i hele landet. Tværtimod. Men det er ikke en rimelig og moderne model blot at nedskære budgetterne for museerne i hovedstadsområdet hvor der bor allerflest.

I stedet for denne grønthøstermodel som ministeren tilsyneladende lægger op til, bør hele tilskudsmodellen revideres. De museer der er i stand til at have spændende og vedkommende udstillinger skal selvfølgelig tilgodeses, så de kan skabe endnu flere gode oplevelser for deres besøgende.

De museer som ikke fornyer sig og ikke er i stand til at få betalende gæster skal ikke tilgodeses. Det er nu engang sådan, at antallet af museumsgæster er et klart signal om et museums kvalitet og evne til at formidle.

.

Værn om kulturarv

I Dansk Folkeparti værner vi om vores kulturarv. Ikke mindst derfor er en nedskæring af det statslige tilskud til Rosenborg midt i København helt uretfærdigt. De kongelige samlinger er en væsentlig del af Danmarkshistorien og bør præsenteres på en sådan måde, at mange får glæde af samlingerne og får kendskab til vores fantastiske historie.

I stedet for at gå på strandhugst i de enkelte museers budgetter, opfordrer vi ministeren til at tænke i helheder og revidere tilskudsmodellen, så museumsgæsternes oplevelser står i centrum.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*