Københavns længste solskinsbrygge og udsigtsplads er på vej i Nordhavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Året rundt er der rift om de gode solskinspletter i København. Om et års tid bliver puljen udvidet, når Sundmolen i Nordhavn får en 500 meter lang træbrygge langs vandet. Det skriver By & Havn i deres nyhedsbrev.

.

Selvom vejet i disse dage måske ikke lige får en til at tænke på varme sommerdage, så tænker man hos By & Havn i høj grad på de kommende somre.

I Nordhavn – på Sundmolen – skal en helt ny træbrygge bringe beboere og besøgende endnu tættere på vandet og bidrage med nye solskinspletter på Københavnerkortet.

”Nærheden til vandet er en af Nordhavns store kvaliteter, som vi med byplanlægningen gerne vil bringe endnu mere i spil for dem, der lever, arbejder eller er på besøg i Nordhavn. Derfor udgraver vi flere kanaler og bygger brygger og skaber byrum på kajkanterne, så alle københavnere kan komme tæt på vandet og nyde solen og den rene havn”, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Arbejdet med at anlægge træbrygge og byrum er i fuld gang og forventes at være klar til brug i februar 2024.

.

Københavns længste træbrygge

Langs den nordøstlige side af Sundmolen på Orientkaj anlægges en ca. 500 meter lang træbrygge. Det gør bryggen til den hidtil længste af sin slags i København.

I dag bliver vandet ved den kommende brygge brugt af store containerskibe, men i slutningen af 2024 flytter containerterminalen længere ud i Nordhavn og bliver erstattet af et nyt byområde, og det vil give andre muligheder på vandet.

Træbryggen bygges uden på kajkanten og vil variere i højden. Nogle steder sænkes bryggen, så man kommer tættere på vandet og kan bruge kajkanten som ryglæn, som det kendes fra Islands Brygge, mens den andre steder hæves til gadeplan med skrå ramper, der sikrer at gangbesværede og barnevogne uhindret kan gå på bryggen.

.

Byrum med udsigt til vand på tre sider

Ud over boliger er det især tech-, design- og arkitektvirksomheder, der har kastet deres kærlighed på Sundmolens kulturhistorie, atmosfære og beliggenhed, og på spidsen af Sundmolen er endnu en arkitektvirksomhed ved at flytte ind.

Her bygger BIG deres hovedkvarter, og det er i forlængelse af denne bygning, at By & Havn etablerer et nyt byrum, der ganske sigende har arbejdstitlen Udsigtspladsen, da byrummet giver udsigt over vandet til hele tre sider.

Pladsen har tidligere været et åbent parkeringsområde, men bliver nu et 1.500 m2 stort byrum, hvor asfalten skiftes ud med fliser, trædesten, bløde overflader, bænke og bynatur inspireret af skov og strand.

Mod nord plantes der træer, for at bryde nordenvinden og give læ, og en snoet sti vil slange sig gennem træerne. På den sydlige del af pladsen kommer der sandområder og strandbeplantning med en bred promenade langs kajkanten, som sikrer adgang til Udsigtspladsen for alle.

På Udsigtspladsen samles Sundmolens byrum, da det grønne forløb, der er en grøn strækning på langs af Sundmolen, og den 500 meter lange træbrygge munder ud i Udsigtspladsen. Herfra kan man fortsætte turen ad bølgebryderen hele vejen ud på molens næsetip, hvor et gammelt fyr har ført sømænd sikkert i havn i mere end 100 år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*