Kom med til Arkæologisk Nytårskur

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Igen i år har bymuseets arkæologer været på en lang række udgravninger i København og på Frederiksberg, og du kan få indblik i nogle af de mest spændende. Blandt andet fund på Christianshavn

.

Til nytårskuren fortæller arkæologerne selv om fundene, og der bliver lejlighed til at hilse på både udgraverne og kigge nærmere på nogle af de mange genstande, de har indsamlet.

Du kan blandt andet høre arkæolog og udgravningsleder Tim Slumstrup Aunkilde fortælle om udgravningen på Blågård Skole, der resulterede i en stor mængde grave og skeletter fra en udvidelse af Assistens kirkegården efter den store koleraepidemi i 1853.

Tim fortæller også om en undersøgelse i Dronningegade på Christianshavn, hvor arkæologerne fandt spor af huse midt under vejen.

Disse spor giver stof til eftertanke omkring etableringen af Christianshavn, københavnernes frygt efter branden i 1728, og fundene tage os sågar et lille smut til USA.

.

Kanal lige ved Rådhuspladsen

Sammen med arkæolog og udgravningsleder Mikkel Siebken kommer vi tæt på et massivt kanalbyggeri, klos op ad Rådhuspladsen, og vi slutter af med en præsentation af årets store forundersøgelse fra Frederiksstaden, der har betydet tusindvis af fund fra især 1700- tallets dagligdag: Værktøj, smykker, parykker, sko og… Kom selv og se!

Det er den 18. januar kl. 17.00 – 19.00 på bymuseet i Stormgade – og det koster 125 kr. inkl. entré til museet samme dag. Man kan booke her: book billet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*