Langbordsmiddag til 3.000 københavnere

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Søndag den 11. juni 2023 afholdes Den Store Københavnerpicnic 2023. I alt dækkes der op til 14 langbordsmiddage på unikke lokationer under åben himmel i hele byen. Københavnerpicnicen er en fejring af bydelenes særlige arkitektur og er en del af Arkitekturhovedstad 2023.

.

Der bliver inviteret til langbordsmiddag i en hemmelig have på Østerbro, på Nyboders brosten, på en ny gangbro over Vestvolden i Brønshøj og 11 andre steder, når Den Store Københavnerpicnic 2023 finder sted søndag den 11. juni.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) spiser selv med og håber, at rigtig mange københavnere vil indtage byen og bordene på søndag.

”At dele et måltid bringer mennesker tættere sammen. Og det er lige præcis det, vi håber på for Den Store Københavnerpicnic, hvor vi dækker op til mad, fællesskab og arkitektur på samme tallerken. Kom som du er, og slå dig ned ved langbordet. Forhåbentlig går du herfra med nye bekendtskaber og viden om din by”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

I mange bydele er der byvandring, koncerter og underholdning med fokus på bydelens arkitektur før og efter middagen. Flere bydele åbner op for steder, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden. I Jernbanebyen kan man fx se DSB-værkstederne og syv eksperimenterende bæredygtige boliger i fuld størrelse.

”Bydelspicnicen er rigtig god mulighed for at sætte sig og spise sammen og diskutere, hvad vi ønsker for vores fælles by. Det gælder ikke mindst i Jernbanebyen, hvor vi jo står over for at skulle udvikle en helt ny bydel. Jeg glæder mig og håber, at mange har lyst til at komme ud og være med”, siger Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enh.)

Det er lokale spisesteder og producenter, der står for maden. Menuerne spænder fra 3-retters med østers, fisk og hvid chokolade i Magstræde i Indre by til veganske retter i Vanløse.

Det er Københavns Kommune i samarbejde med lokale kræfter fra lokaludvalg, kulturhusene, foreninger og lokale spisesteder, der står bag Den Store Københavnerpicnic 2023.
.
Du kan læse mere lige HER.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*