Ny libanesisk restaurant Sawiana er åbnet på Engholmene

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen
Foto: PR foto: Sylvia Julie Jarssen m.fl.

En af Københavns stærkt upcoming kvarterer, Engholmene, har netop fået ny restauratn. Det er den libanesiske restaurant, Sawiana, der har åbnet på Engholmene.

.

Det er køkkenchef, Hassan Chour, der kom til Danmark som 10-årig i 1990, der står bag retterne i køkkenet. Han er født og opvokset i Libanons hovedstad, Beirut, med sin families autentiske, hjemmelavede retter fra det mangfoldige libanesiske køkken.

“Generelt er vi libanesere nogle madører. Vi er en madkultur. Vi samles om mad, og vi er hyggelige mennesker. “Sawiana” betyder “sammen om det”, fortæller Hassan Chour, der også fortæller, at menukortet repræsenterer hans egen fortolkning af det, han betegner som “Det moderne libanesiske køkken”.

.

Det autentiske Libanon

“Den er tro mod de autentiske smage og ingredienser hele vejen igennem, men samtidig eksperimenterer jeg med nye, dristige retter. Jeg ønsker også at genopdage de oversete retter fra min mors traditionelle køkken og give dem nyt liv, uden at ændre ved de grundlæggende opskrifter”, siger Hassan.
Restauranten er Hassans hjertebarn, og hans rejse fra krigsflygtning til køkkenchef har været alt andet end nem.

Efter at være blevet færdigudlært som kok, har han arbejdet i Michelin-belønnede køkkener som blandt andet Fiskebaren under Gordon Ramsay-souschefen Jamie Lee og i restauranten Format med Will Smith, den tidligere Geranium-kok, samt for Akademi Bocuse d’Or i forbindelse med verdensmesterskaberne i kokkekunst.

.

Frontløber

Restauranten byder på en stemningsfuld atmosfære, og gæsterne kan forvente at blive forkælet med hjertelige retter, uanset om det er en intim middag for to, eller en gruppe sammenkomst over cocktails og bar snacks som Hassans personlige favoritpåfund – shawarma-kroketter.

“Jeg vil være pioner for det libanesiske køkken i Danmark”, siger Hassan. Restauranten åbnede i denne uge og selv mener Hassan, at det er den første restaurant af sin slags i Danmark.

.

Assistance fra developeren

Det er Geppetto Group, der står bag åbningen. Synes du navnet lyder bekendt, så er det fordi gruppen også står bag de øvrige bar- og restaurantstilbud på Engholmene. Gruppen er etableret af developeren, der har ønsket at bidrage til at skabe et godt byliv fra starten.

Vi er sat i verden for at udvikle og drive forretnings- og detailkoncepter inden for restaurant- og underholdningsverden.

Geppettos forretningskoncept fokuserer særligt på nyudviklede bolig- og bykvarterer, og det er deres mission at bidrage til et kvarters kendetegnende karakter med lokale, nære kvalitets- og smagsoplevelser, som det hedder på selskabets hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*