Røde Kors efterlyser frivillige gå-venner i byen

Foto: Jordan Andrews / Unsplash
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Stor mangel på frivillige gå-venner i hovedstaden. Sådan lyder det fra Røde Kors, der nu rækker ud for at få flere til at melde sig på banen.

.

Flere og flere ældre i Hovedstadsområdet har ikke mulighed for at gå den tur, de gerne vil. Derfor tilbyder Røde Kors Hovedstaden aktiviteten ’Gåvenner’, hvor ældre med begrænset netværk går tur med en fast gåven. Efterspørgslen på Gåvenner er stor, og manglen på frivillige er endnu større.

Som gåven går man tur med en ældre i en times tid en gang om ugen eller hver anden uge. Gåturene har stor betydning for ældre, der kan føle ensomhed, og som typisk afholder sig fra at gå en tur alene, fordi det kan være utrygt at gå alene.

.

Ventelisten bliver fortsat større

I Hovedstadsområdet er der 42 seniorer på venteliste til at få en gåven, og ventelisten fortsætter med at blive længere som følge af den store mangel på frivillige.

Det er især i brokvartererne, at antallet af ældre på venteliste er størst. Det er typisk ældre med begrænset netværk, som henvender sig til Røde Kors Hovedstaden med et ønske om at få en fast gåven, som vil gå en tur i den ældres nærområde.

.

En gåven kan have stor betydning for den ældre

”Nogle seniorer afholder sig simpelthen fra at gå uden for sin hoveddør, hvis ikke der er én ved deres side”, fortæller frivilligkoordinator i Røde Kors Hovedstaden, Julie Bentzen.

Den frivillige gåven og den ældre medborger udvikler ofte en tæt relation over tid. Samtidig er det trygt at have en gåven ved sin side, hvis den ældre er nervøs for at falde eller har brug for hjælp til at orientere sig i trafikken.

”Vi plejer at sige, at en gåven giver den ældre mulighed for frisk luft, bevægelse og en god snak”, uddyber Julie Bentzen.

.

Bliv frivillig gåven

Det er fleksibelt at være gåven. Du kan være gåven enten hver eller hver anden uge. Det er også muligt at være gåven i en kort, afgrænset periode – eksempelvis i et par måneder over sommeren – eller fast igennem længere tid.

Selve gåturen kan for nogen gå til en park, mens den for andre går til en nærliggende bænk, afhængigt af den ældres behov. Har man lyst til at gøre en forskel, mens man går en tur i det gode sommervejr, så kontakt Røde Kors Hovedstaden for at blive frivillig gåven.

.

Sådan bliver du frivillig
Du kan blive frivillig eller få en gåven ved at udfylde formularen på hjemmesiden eller kontakte teamet bag gåvenner på rkh.gaavenner@rodekors.dk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*