Trusler mod israelsk skoledreng i København bliver nu taget op politisk

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

En jagt på og trusler mod en israelsk dreng i en københavnsk folkeskole, får nu et politisk efterspil. Dansk Folkeparties Finn Rudaizky, har rejst sagen i Borgerrepræsentationen.

.

Hvad skete der egentlig på en københavnsk folkeskole, da en skoledreng, født i Israel, blev passet op af en ældre elev og truet. Det vil Dansk Folkepartis Finn Rudaizky gerne til bunds i. Særligt set i lyset af en stigende antisemitisme, som har været særligt udtalt på den ekstreme venstrefløj og i pro-palæstinensiske miljøer.

Og netop faren for, at antisemitismen breder sig og får fat i en bredere del af befolkningen, giver kuldegysninger hos DFs Finn Rudaizky, der selv som spæd blev taget med at sine forældre på flugten over Øresund til Sverige, da de danske jøder blev forsøgt taget af Gestapo. Siden blev Rudaizky også formand for det, der i dag hedder Det Jødiske Samfund.

.

Handler om Danmark

“Jeg har stillet en generel forespørgsel til Børne- og Ungdomsborgmesteren Jakob Næsager. Ikke om den krig, der foregår i Gaza, men om hvad der sker i Danmark”, siger Finn Rudaizky.

Han vil blandt andet gerne have borgmesteren til at forholde til hvad Rudaizky oplever er “et stigende problem blandt børn og unge i København Kommunens folkeskoler i relation til antisemitisme eller andre former for racisme”.

.

Gør København nok?

Desuden vil Rudaizky gerne, at borgmesteren redegør for hvilke indsatser, der arbejdes med i dag for at bekæmpe antisemitisme eller andre former for racisme – og hvad man har lært af tidligere indsatser, der skulle forebygge antisemitisme i skolerne? For eksempel, men ikke udtømmende, de obligatoriske undervisningsforløb, fokus i SSP-samarbejdet, afsatte puljer til bekæmpelse af antisemitisme fra budget 2013 og frem, strategier og handleplan målrettet forebyggelse bl.a. antisemitisme fra 2013 og frem.

Endelig vil DF-politikeren gerne vide om indsatserne de sidste 10 år har haft en positivt effekt på antisemitisme eller andre former for racisme blandt børn og unge i Københavns Kommune – og afsluttende om hvad der skal gøres, for at lignende situationer, som den beskrevet i Berlingske den 1. december 2023, kan forebygges, så grove trusler alene baseret på etnicitet, religion, statsborgerskab e.lign. ikke finder sted i Københavns Kommune?

.

Problemet er ikke nyt

I følge Rudaizky har København tidligere haft lignende eksempler, bl.a. på den tidligere Rådmandsgade Skole, hvor dét at have jødisk baggrund gav problemer og medførte at skolens ledelse frarådede den jødiske elev, at gå på skolen.

“Som Berlingske beskriver, så er situationen i øjeblikket anspændt og med eksempler på trusler på livet. Det er for Københavns Kommune en helt uholdbar situation, som ikke alene skal tages alvorlig, men som Dansk Folkeparti også mener, er et eksempel på et større problem”, siger Finn Rudaizky, der er af den opfattelse, at problemet også findes på skoler andre steder end i København.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*