Udsætning af ørreder ved København skal sikre lystfiskeriet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I fremtiden bliver der formentlig endnu flere muligheder for at fange en havørred langs havnens kajer. By & Havn har netop været hovedsponsor for udsætning af havørreder, som skal give flere havørreder i havnen.

.
I weekenden blev der først udsat 16.000 ørred, der er mærket som en del af et DTU Aqua genfangstprojekt – og senere røg hele 1,4 tons inklusiv en del lidt større fisk ud. I de kommende dage vil der være skarvvagter ved udsætningsstedet for at forhindre at skarven tager småfiskene, der har brug for at vokse sig større.

De mange fisk bliver udsat i sydlige København, hvor det forventes, at de over kort tid fordeler sig rundt i havnen, i Øresund og i det nordlige Køge Bugt. Forhåbningen er, at de mange udsatte fisk i de kommende år vil være med til at øge både bestanden og dermed fangsterne i havnen.

.

Ønske om at styrke fiskeriet

“Vi ønsker at forbedre lystfiskeriet i Københavns Havn og vi ved, at mange københavnere nyder denne fritidsinteresse langs kajerne hele året rundt. Det var også derfor, at vi med det seneste havnereglement åbnede op for fiskeri i størstedelen af havnen. Med denne udsætning af ørreder kan vi forhåbentligt gøre lystfiskeriet endnu bedre og derved skabe endnu mere interesse for havnens aktiviteter.”, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Initiativtagerne er ildsjælene Per Fischer og Christian Balle fra Hvidovre Sportsfiskerforening. De har skaffet midlerne til projektet gennem privat funding. Sidste forår lykkedes de også at sætte 20.000 ørreder ud og i år sættes endnu flere ud med hjælp fra By & Havn og andre sponsorer.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*