Her vil København vokse mest

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

De sidste tre årtier er der kommet et par hundrede tusinde flere beboere i København. Stigningen fortsætter, og det sætter sig i høje boligpriser. Hvor skal de bo?

.

København ventes at vokse med cirka 120.000 indbyggere frem mod 2060. Nu viser en ny prognose, hvor byen vil vokse mest. Og det er især i bydelene ved havet og havnen.

Siden Københavns tilblivelse for over 1.000 år siden har havet været en helt central del af byens DNA. Det er faktisk hele grundlaget for byens eksistens. Og tager man et kig ind i fremtiden, tyder det på, at havet også fremover vil være et vigtigt omdrejningspunkt for Københavnerne. En ny befolkningsprognose viser nemlig, at København ventes at vokse med over 120.000 indbyggere frem mod 2060, og de nye københavnere vil især bosætte sig i områder tæt ved havn og hav.

.

Kæmpe behov for nye boliger

For byens overborgmester Sophie Hæstorp Andersen er det især vigtigt, at der bliver bygget boliger nok til at huse de nye indbyggere:

”København vokser med mange tusinder nye københavnere. Det er rigtig godt! Som overborgmester er jeg glad for, at så mange vælger byen til og også forventes at gøre det i fremtiden. Men det forpligter også. Det kræver, at vi får bygget mange flere boliger, og det kræver, at vi udvider byen på en klog måde, så vi får skabt plads og boliger til de nye københavnere. København skal være en by, hvor man kan bo hele livet,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

.

Vækst især langs vandet

Blandt Københavns tolv bydele er det især bydelene med store udviklingsområder, der forventes at vokse – Nordhavn, Nordøstamager, Sydhavn og Østhavnen. De har alle det tilfælles, at de ligger et stenkast fra hav og havn – og at der er plads. Store dele af den øvrige by er nemlig bebygget. Men der er dog huller, og dem nævner prognosen også.

Befolkningsprognosen viser, at der også ventes mange nye beboere i områder som Ørestad, Vesterbro, Carlsberg Byen og Jernbanebyen, hvor det gamle jernbaneterræn bliver omdannet til en helt ny bydel.

I bydele som Indre By, Vanløse og Bispebjerg forventes befolkningstallet i 2060 omtrent at være som i dag. Kun Nørrebro skiller sig ud og ventes at opleve en mindre nedgang i befolkningen på cirka 3.000.

København voksede samlet med ca. 5.700 nye indbyggere i 2023, og der bor nu ca. 660.000 personer i Københavns Kommune. Det tal ventes at stige med omkring 120.000 frem mod 2060.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*