Rekordmange besøgende på Nationalmuseet

Foto: Joakim Züger / Nationalmuseet.

Efter årets første syv måneder, har Nationalmuseet endnu flere besøgende end samme tidspunkt sidste år, der ellers var rekordåret. Det viser, at kultur og historie stadig fylder, siger museets direktør Rane Willerslev.

.

Danskere, og turister der lægger ferien forbi Danmark, lader til at være vilde med kultur og historie.

Det er i hvert fald det klare billede på Nationalmuseet, hvor besøgstallet er gjort op efter årets højsæson.

Resultatet er, at 1.201.545 gæster har været forbi museets besøgssteder rundt om i landet i de første syv måneder. Det er 55.624 flere end samme tidspunkt sidste år, der i forvejen var rekordår.

Det glæder ikke overraskende Nationalmuseets direktør Rane Willerslev.

.

Helt nyt niveau

“Det er fantastisk, at det går så godt, at vi for andet år i træk kan slå rekorden. For det viser jo, at kulturen og historien stadig fylder rigtig meget hos os i dag. Og med vores helt nye udstilling Vølvens Varsel vil jeg faktisk sige, at vi bringer det til et helt nyt niveau med store sanselige oplevelser og rigtig mange og interessante genstande”, siger Rane Willerslev.

Den helt store højdespringer i forhold til sidste år er dog Christiansborg Slot med blandt andet de underjordiske ruiner og de kongelige repræsentationslokaler.

437.899 har indtil nu været på besøg mod 367.092 i de første syv måneder sidste år.

“Vi har naturligvis været hjulpet godt på vej af tronskiftet i januar. Men det er ikke hele forklaringen, for lige siden corona, der ramte massivt, har vi arbejdet målrettet for at få besøgstallene op. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes os i den grad at komme igen”, siger Rane Willerslev.

.

Sommersuccessen nord for København

Hen over sommeren, har det dog været Frilandsmuseet i Lyngby nord for København, der har leveret den største fremgang. Med 56.289 besøgende alene i juli måned, har der været 51 procent flere end i juli sidste år.

Frilandsmuseet er i forvejen kendt for bygninger og stemninger fra de seneste 350 år. Men denne sommer åbnede Frilandsmuseet Frøsnapperbyen, der er et 18.000 m2 stort legemiljø for børn. Her kan man besøge og udforske lille Virgils hønsehus, ’sløngelstien’ og klatre i smedens træer eller hilse på grisene fra børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaards univers.

“Frøsnapperbyen er en fantastisk, fri verden med leg helt uden skærme. Vi er mange forældre, der er meget søgende i forhold til, hvordan man skaber det gode børneliv. Her er Ole Lund Kirkegaards skæve tanker og sjove historier en perfekt ramme. Samtidig er det en enestående og nostalgisk mulighed som forældre for at vise ungerne, hvordan en klassisk stationsby så ud, dengang vi var børn”, siger Rane Willerslev.

Han glæder sig desuden særligt over Frøsnapperbyens succes, fordi den er et glimrende eksempel på resultatet af den autonomi, Nationalmuseets enkelte besøgssteder har haft i flere år, så hvert enkelt sted bestemmer, hvordan udviklingen skal være.

“Ideen er kommet fra Frilandsmuseet selv og det er dem, der har opdyrket den. Det skal de være rigtig stolte over – det er jeg i hvert fald”, siger Rane Willerslev.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*