Bogfestival på Christianshavn i reduceret udgave

Forfatter Kim Leine stiller op til en samtale med Birgir Thor Møller om romanerne ”De søvnløse” og ”Dansk Standard”. Foto: PR foto.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

Den gode nyhed er, at den udskudte bogfestival bliver afviklet – og den knap så gode nyhed er, at det bliver i en reduceret udgave i denne uge.
Det er Nordatlantens Brygge, der lægger hus til Christianshavns Bogfestival 2020 i dagene 12. til 14. november. Der er lavet om på programmet, så der kommer en masse enkeltstående arrangementer, der kræver adgangsbillet, for på den måde at kunne leve op til kravene.
Udfordringerne til trods vil festivalen byde på masser af litteraturoplevelser såvel som udstilling og litterær byvandring.

Broer
Årets tema er broer. Ligesom broer forbinder litteraturen også mennesker, men naturligvis på en anderledes måde – og som det hedder i præsentationen: ”det gælder vores erfaringer og tanker, drømme og fremtidsvisioner – på tværs af geografiske, kulturelle og sproglige forskelle”.
Når festivalen åbner, er det med Anna Elisabeth Jessen, der vil fortælle om og læse uddrag fra sin roman ”Om hundrede år”, og Kristian Bang Foss, der i samtale med Birgir Thor Møller fortæller om romanen ”Frank vender hjem”. Desuden fortæller litteraten og oversætteren Erik Skyum-Nielsen om den islandske forfatter Gyrðir Elíasson, hvis roman ”Sørgemarchen” udkommer på dansk selv samme dag.
På dag to vil den færøske poet Tóroddur Poulsen præsentere og læse uddrag fra sin nye, danske digtsamling ”Valseværk”. Ved samme arrangement kan man opleve Erik Skyum-Nielsen i samtale med Lotte Kirkeby om hendes roman ”De nærmeste” og en minikoncert med Kira Skov Duo.

Vinder af DR’s Romanpris
Om lørdagen er der mulighed for at møde årets vinder af DR Romanprisen, Carsten Müller Nielsen, i samtale med litteraturformidler Rasmus Riiskjær om vinderromanen ”De døde fylder dagene med en smag af mønter” og om den nyeste udgivelse ”Lapidarium”. Desuden kommer Siri Ranva Hjelm Jacobsen for at fortælle om og læse uddrag fra ”Havbrevene”, hvori Atlanterhavet korresponderer med sin søster Middelhavet, og endelig kommer Kim Leine for at samtale med Birgir Thor Møller om romanerne ”De søvnløse” og ”Dansk Standard”.
Det afsluttende arrangement er med tre forfattere. Eva Tind fortæller om sin roman ”Ophav”, Hanne Højgaard Viemose om sin seneste roman ”HHV, Frshwn: dødsknaldet i Amazonas”, der var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i år, og Dy Plambeck om sin seneste roman ”Til min søster”.

Forfatter Kim Leine stiller op til en samtale med Birgir Thor Møller om romanerne ”De søvnløse” og ”Dansk Standard”. Foto: PR foto.
Forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen med ”Havbrevene”, som hun læser op fra på festivalen. Foto: PR foto.

Køb billet på forhånd

Arrangementerne foregår i den store sal på Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, hvor der også vil være café og bogsalg i salen. Der skal købes billet til hvert enkelt arrangement, og den giver også adgang til Nordatlantens Brygges aktuelle udstilling ”Samtaler om tåge – Kunst på Færøerne i det 21. århundrede”. Billetter på nordatlantens.dk/christianshavnsbogfestival.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*