Det går skidt for Fisketorvet under corona

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

Nedlukningen af storcentrene tidligere på året og efterfølgende restriktioner har sat sit aftryk på Fisketorvet i form af et dårligere økonomisk resultat og lukkede butikker. Den samlede europæiske forretning har tabt op imod 10% af indtjeningen i de første ni måneder af 2020.

Det skriver Unibail-Rodamco-Westfield, der ejer Fisketorvet, i en finansiel redegørelse, som selskabet offentliggjorde for en god uge siden. Unibail-Rodamco-Westfield er en stor spiller, når det gælder shopping-centre med centre primært i Europa og USA. Selskabet offentliggør dog ikke specifikt økonomien for Danmark.

Dermed fortsætter strømmen af dårlige nyheder for Fisketorvet, der har måtte sige farvel til flere lejere, ligesom centret selv har måtte lægge arm med blandt andet tøjbutikken Bertoni, der angiveligt var bagud med huslejen.

I den finansielle redegørelse fra Fisketorvets ejere Unibail-Rodamco-Westfield, siger Christophe Cuvillier, der er administrerende direktør i selskabet, at han mener, at selskabet nok skal komme igennem krisen.

Udsigten til flere restriktioner over vinteren, får dog Christophe Cuvillier til at løfte det røde flag.

Disse ekstraordinære udfordringer bekræfter nødvendigheden af koncernens plan om straks at styrke kapitalstrukturen og reducere risikoen – en plan til ni milliarder euro”, siger Christophe Cuvillier.

Netop den og tilsvarende kommentarer har fået flere analytikere til at understrege behovet for handling. Det har man da også gjort hos Unibail-Rodamco-Westfield, der har solgt aktiver fra for fire milliarder euro for at ruste sig til at komme igennem krisen.