Boldklubben Heklas lysanlæg på Bryggen lyser op helt over på Teglholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

På den ene side har boldklubben Hekla på Artillerivej fået et effektivt lysanlæg til den nye kunstgræsbane. På den anden er det knap så hensigtsmæssigt, at det lyser både haveforeninger og Teglholmen – der ligger på den anden side af havnen – op midt om natten. ”Jeg har forsøgt at kontakte Københavns Kommune vedrørende belysningen af Hekla Park. De har fået ny energibesparende belysning, og hurra for det, men det virker bare som om, at de forsøger at lyse hele kolonihaveområdet, Teglholmen m.v. op – helt ind i soveværelset”, skriver Anders Christensen fra Teglholmen til Lokalavisen Havnefronten. Og hos boldklubben Hekla bekræfter formand Jan Sørensen også, at den er gal med lysanlægget. ”Anders Christensen har gjort det helt rigtige ved at kontakte kommunen. Det har vi også selv gjort. Det er Københavns Kommune, der har det overordnede ansvar for kunstgræsbanen og lys på Hekla Park”, fortæller Jan Sørensen.

On/off funktion virker ikke
Klubben har dog selv mulighed for at slukke lyset…. i teorien. For det nye anlæg fungerer ikke helt efter hensigten.
”Der er ingen automatisk slukning af lyset fx kl. 23. Det er der ellers installeret på stort set alle andre kunstgræsbaner rundt omkring i byen. Vi har taget det op med kommunen, og der har vi kun mødt forståelse for problemet, og derfor forventer vi, at det bliver lavet så hurtigt som muligt”, siger Jan Sørensen.
Hekla har ellers ikke de bedste erfaringer, når det gælder at få noget udarbejdet hurtigt. Det tog således Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning ikke mindre end otte år at få etableret kunstgræsbanen, efter at politikerne havde vedtaget den første gang.
Ifølge Jan Sørensen er lysanlægget indrettet med en mulighed for, at klubben selv kan slukke anlægget. Dog er der også en knap, som ikke Hekla-brugere kan anvende, når der ikke er Hekla-spillere, der optager banen. Denne funktion burde slå fra af sig selv efter noget tid, men som Anders Christensen på Teglholmen har konstateret, så virker den knap ikke helt efter hensigten.
”Anlægget med lys og kunstgræsbane er netop overgået fra de folk, der har stået for at anlægge det og til dem, der skal stå for at drifte det hos kommunen. Derfor håber vi også, at der hurtigt kommer en løsning, så anlægget kommer til at fungere optimalt. Vi har naturligvis ingen intentioner om at genere vores naboer. Vi har derimod et stort ønske om at komme godt ud af det med alle, der bor i området samt bruger området”, siger Jan Sørensen, formand for Hekla.
Det er Københavns Kommune, der betaler strømregningen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*