Brygge-bo skriver bog om jagthunde

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

Det er måske ikke fordi Bryggen er forbundet så vildt meget med jagthunde. Men ikke destod mindre, så har Mathias Vogdrup-Schmidt, der bor på Bryggen netop udgivet en bog om netop jagthunde.

I bogen gennem han hvordan jagthunde er uløseligt forbundet med jagten i Danmark, og valget af hund derfor er afgørende for en succesfuld jagt.

Ifølge forfatteren bruges forskellige hunderacer på vidt forskellige måder og giver vidt forskellige jagtoplevelser, og der er meget at tage højde for i valget af den rigtige jagthund.

I sin bog Danmarks Jagthunde, som netop er udkommet, beskriver Mathias Vogdrup-Schmidt 36 af de hyppigste racer inddelt efter deres anvendelse i jagten.

Et opslagsværk

Bogen Danmarks Jagthunde er et opslagsværk, der skal hjælpe jægere og hundeførere, når de skal vælge jagthund. Netop et opslagsværk som dette savnede forfatteren Mathias Vogdrup-Schmidt selv, da han skulle finde sin jagtkammerat.

Han brugte et år på at researche sig frem til, hvilken type, der passede til hans ønsker og temperament, og til den type jagt han kan lide at gå på. Denne research stiller han til rådighed i Danmarks Jagthunde. Terræn, tid, træning og temperament Mathias fik jagttegn som 16-årig og har siden været en ivrig jæger, der ikke lader tilfældighederne råde. Han har derfor et indgående kendskab til sine egne jagtbehov og ønsker til jagthund og har valgt sin egen hund derefter.

”Ved valg af jagthund er der mange overvejelser og hensyn at tage, herunder det terræn, man har adgang til, og den tid man vil investere i at stimulere og træne med sin hund. Desuden afhænger meget af hundeførerens eget temperament”, fremhæver Mathias, som opfordrer til altid at sætte sig godt ind i specifikke ønsker før anskaffelse af en jagthund. Det er vejen frem for at sikre en hund, der trives, og som har et væsen, der passer til hundeføreren og dennes familie.

Delt ind i grupper

I Danmarks Jagthunde er racerne inddelt efter deres jagtlige anvendelse. Det gør det muligt at sammenligne hundene inden for og på tværs af grupperne apporterende, stående, stødende, gravsøgende, korttidsdrivende hunde samt støvere og schweisshunde.

Hver gruppe indledes med et introduktionsafsnit, og hver races kendetegn, specifikationer, jagtegenskaber og mentalitet beskrives, så det er nemt at danne et billede af, hvilken type hund der er tale om. Alle racer er præsenteret med billeder.

Danmarks jagthunde kan anvendes af både jægere, der leder efter den helt rigtige hund, og af eksisterende hundeejere, der vil dykke ned i sin egen hunds særegenheder for bedre at forstå sin jagtkammerat.

Mere på www.knaekogbraek.com