Nyt tøj-koncept for genbrug rammer Bryggen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Det Kollektive Klædeskab, der har flere afdelinger i København og rundt om i landet, er nu rykket ind i Egilsgade på Islands Brygge.

Her er det Laura Amalie Carlsen, der står for butikken, der i en lille uge har budt bryggeboere og andre velkommen indenfor i et tøj-genbrugskoncept med abonnementsordning.

”Når du har tegnet et abonnement, så kommer du bare ned med det tøj, som du ikke bruger mere – om det er, fordi du er træt af det, eller størrelsen ikke passer – og får point for det. De point kan du så bruge til at handle noget andet tøj for. På den måde får vi omsat rigtig meget kvalitetsgenbrugstøj”, fortæller Laura Amalie Carlsen, der står for butikken på Bryggen.

 

Hurtigt i gang

Det er gået hurtigt med at etablere butikken, for det var kun i oktober, at det kom på plads med et lokale til det Kollektive Klædeskab – med lejestart 1. november og så cirka to uger til istandsættelse og fylde den lille kælderbutik op med godt genbrugstøj.

”Vi har siden starten på Vesterbro for fire år siden lært meget. Dengang var der også diverse organiske varer, som man kunne købe, men det udviklede sig til, at det var genbrugstøj af god kvalitet, som blev det bærende – og det på abonnement”, fortæller Laura.

Der kommer cirka 50 kunder i butikken om dagen, og derfor kommer der hele tiden nyt tøj ned i butikken.

”Fordi der er så stor rotation, så har vi mange, der kommer forbi flere gange om ugen for at kigge. Vi sørger også for, at det, der ikke er nogen rotation i, kommer videre til fx Folkekirkens Nødhjælp, så vi sikrer en stor grad af genbrug. Samtidig hjælper det folk til hele tiden at finde noget nyt, for med 1000 medlemmer i fællesskabet, så kommer der meget tøj igennem”, fortæller Laura.

 

Plads til flere

Hun håber, at butikken på Bryggen kan få 200 medlemmer inden for det næste år for derefter at vokse til 500 om yderligere et år.

”Vi vokser hele tiden. Nu har vi åbnet på Bryggen, og der var allerede butikker på Vesterbro og Nørrebro, hvor man som abonnent også kan komme. Det kan man også i de butikker, der ligger i Århus, Svendborg og Odense. Og så håber vi, at vi ser 3-5 butikker yderligere det næste års tid”, siger Laura Amalie Carlsen.

 

Det koster det

Abonnementet koster 169,- kroner om måneden, og så kan man bytte alt det, man orker for de point, man får. Selv bytter Laura Amalie Carlsen for, hvad der ville svare til flere 1000 kroner hver måned. Butikken findes på Egilsgade 34 på Islands Brygge.

 

Billedtekst:

Laura Amalie Carlsen i genbrugsbutikken i Egilsgade på Bryggen. Foto: Havnefronten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*