Vil gerne have tilladelse til ulovligt opført hegn på Sluseholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Et par grønne græsplæner foran byggeriet Metropolis på Sluseholmen er blevet genstand for en strid mellem Københavns Kommune på den ene side og ejerforeningen for Metropolis på den anden side.

Ejerforeningen har længe døjet med efterladenskaber fra hunde, som deres ejere har ladet besørge på plænerne. Det er ejerforeningen utilfreds med, ikke mindst fordi plænerne også bruges som legeplads af områdets børn, besøgende, som picnic plads etc.

”Der er opsat 60 cm høje hegn med låge omkring tre små grønne arealer ved Metropolis. De er opsat efter en længere proces, hvor områdets hunde og ejere efterhånden havde overtaget de grønne arealer i en sådan grad, at børn, der legede på plænerne, blev smurt ind i hundenes efterladenskaber. Voksne, der uvidende om hundenes foreteelser valgte at slikke sol på plænerne eller afholde picnic, led samme skæbne”, fortæller Søren Danielsen, som er bestyrelsesmedlem, EF Metropolis til Havnefronten.

”For at imødegå det valgte Metropolis at opsætte et hegn – ikke højere, end en voksen kan skræve over, ligesom en barnevogn eller en handicapvogn vil kunne køre op af den eksisterende betonsliske og ind ad lågerne ind til plænerne. Der er opsat skilte på hegnene, der inviterer børn og voksne ind på plænerne uden hunde”, siger Søren Danielsen.

 

Måske pilles det ned igen

Problemet er bare, at lokalplanen forbyder opsætning af hegn. Hos Teknik- og Miljøforvaltningen kører man derfor i øjeblikket en såkaldt ”lovliggørelsessag”. Her skal kommunen prøve at finde den mindst indgribende løsning. Det kunne være at bede foreningen pille hegnet ned igen eller at give en dispensation. Om det kræver et tillæg til lokalplanen er ikke klart. Kommunens presseafdeling oplyser til Havnefronten, at den regner med, at der er en afgørelse i slutningen af året eller i begyndelsen af januar.

Ejerforeningen for Metropolis har i øvrigt anlagt en petanquebane til alles afbenyttelse på en af de fem plæner, ligesom foreningen planlægger at opsætte bænke inde på de indhegnede områder, som vil blive sporadisk og dekorativt beplantet med høje græsser, urter og yderligere 12 træer.

Metropolis’ ejere drifter også området og betaler således både ejendomsskatter og vedligehold af området, som altså har offentlig adgang.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*