Beboerne på Margretheholmen mister p-pladser

Der kommer både daginstitution og fælleshus på Margretheholmen, ligesom der på Søflygade kommer en institution til 30 unge autister. Illustration: Rørbæk og Møller Arkitekter.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Både virksomheder og beboere på Margretheholmen kommer til at vinke farvel til en ordentlig mængde parkeringspladser, når Københavns Kommune går i gang med at opføre to kommunale institutioner samtidig med, at der skal opføres et fælleshus til rækkehusene i kvarteret.

I dag ligger de to grunde ubebyggede hen og bruges som overfladeparkering. Dels af beboerne i boligslangen og rækkehusene på Margretheholmen og dels af medarbejderne i virksomhederne i området. Men det er på lånt tid.

Teknik- og Miljøudvalget har netop sendt et nyt tillæg til lokalplan videre til Borgerrepræsentationen. Og dermed er planen på vej i offentlig høring. Her er det forventningen, at der efterfølgende bliver givet tilladelse til byggerierne. Det vil i givet fald være enden på parkeringsmulighederne.

Eftersom parkeringspladserne ligger på et par åbne pladser med grus – og ikke er opført som en del af byggerierne – så kan de også fjernes igen med et pennestrøg. Og det er netop, hvad der sker.

 

Daginstitution

Det ene af byggerierne skal rumme en daginstitution med plads til syv børnegrupper – der er 12 vuggestuebørn eller 22 børnehavebørn pr. gruppe i en institution i København. Så der bliver tale om et forholdsvis omfattende byggeri.

Daginstitutionen kommer ikke til at stå alene, for da rækkehusene på Margretheholmen blev bygget, så blev det stillet krav om etablering af et fælleshus for boligerne på Margretheholmen. Og det fælleshus – der får adressen Margretheholmsvej 1 – bliver også en del af projektet.

Står man akut og mangler en institutionsplads, så er det nok ikke her, som man skal kigge hen. For på rådhuset arbejder man med en planlægningshorisont, der hedder 2024 inden institutionerne kan tages i brug.

 

Plads til autister

På den anden parkeringsplads skal der ligge et botilbud til unge med autisme, og det får adresse på Søflygade 2. Der er tale om en døgninstitution, som er målrettet gruppen af unge, der har autisme – og som altså har brug for en bolig.

I forbindelse med en såkaldt indledende høring har tre beboere i området luftet deres bekymring for botilbuddet til de unge med autisme. De frygter, at det skaber utryghed, når projektet etableres iblandt eksisterende boliger på Margretheholmen. Ifølge materialet, der ledsager indstillingen, så er denne frygt imidlertid ubegrundet og kommunen henviser til, at der vil være tale om en institution, som er pædagogisk bemandet døgnet rundt.

Socialforvaltningen har tidligere vurderet, at der var brug for at få etableret op til 35 pladser til unge med autisme, men da politikerne indgik budgetaftale, så blev der afsat en anlægsbevilling til etablering af botilbud med 30 pladser Søflygade 2.

Der ligger små 100 millioner kroner klar til at etableret botilbuddet frem til 2024.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*