Bovita lider nederlag om hegn på Christianshavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Efter i flere år at have nægtet at fjerne et hegn langs havnekajen på Christianshavn, har boligorganisationen Bovitas afdeling i København nu lidt nederlag i byretten i sidste uge.

Bovita havde – af Københavns Kommune – fået besked på at fjerne såvel hegn som skiltning på, hvad der ifølge Kommunen er en offentligt tilgængelig havnepromenade på ejendommen Strandgade 37-67 på Christianshavn. Ejendommen kaldes i daglig tale for ”Det hvide snit”. En afgørelse Planklagenævnet stadfæstede den 29. maj 2020.

Den afgørelse var man hos Bovita lodret uenig i og stævnede derfor Københavns Kommune og senere Planklagenævnet. Og det er den sag, som nu er afgjort af byretten – til kommunens fordel.

På Københavns Rådhus har BR-medlem Niels E. Bjerrum (Soc.) i årevis undret sig over, at Bovita bliver ved med at trække sagen i langdrag. Han er glad for, at sagen endelig har fundet sin løsning.

 

Glad for afgørelse

”Nu har både Kommunen, det statslige planklagenævn og byretten konstateret, at ’hans hegn’ er ulovligt opsat. Så er det måske på tide, at nogle i Bovita får grebet ind og sagt, at nu stopper vi her. Fælles adgang til havnen burde især en almen boligorganisation kunne se det rimelige i”, siger Niels E. Bjerrum, der på rådhuset har stillet spørgsmål på spørgsmål til Bovitas ageren i sagen.

Han er glad for, at sagen nu har fundet en retlig løsning.

”Det er jo naturligvis Bovitas ret at anke sagen. Men jeg håber, at de forstår, at det er lejernes penge, som de bruger på det her. Det er ret tydeligt, at der skal være adgang til vandet, og det billigste og rigtigste er, at Bovita sikrer, at det sker hurtigst muligt”, siger Niels E. Bjerrum.

Københavns Kommune har allerede politianmeldt Bovita. Men eftersom sagen har verseret ved retten, så har politiet afventet retssagen.

 

Ingen kommentarer

Bovita var tidligere en del af Lejerbo, men skiftede til Bovest administration – og skiftede ved samme lejlighed navn.

Dengang som i dag er formanden Jan Hyttel. Lokalavisen Havnefronten har også via såvel telefon som email forsøgt at indhente en kommentar fra Jan Hyttel, men det har ikke været muligt. Formand Jan Hyttel har over for en række andre medier ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*