Butikslivet på Engholmene begynder at tage form

Alexandra Mankelevice var blandt de første erhvervsdrivende, der med sin Alexandra Salon rykkede til Willy Brandt Vej 21. Foto: Mikkel Bækgaard / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

De fleste nybyggede områder slås med knapt så prangende et butiksliv – og dermed adskiller Engholmene sig ikke voldsomt fra andre nye boligområder i København. Men der er ved at komme gang i butikslivet, og det skyldes bl.a. developeren NPV A/S, der har skudt penge i en ny kæde, der både skal drive cafe, restaurant og vinbar i området.

Foreløbigt udgøres butikslivet af enkelte butikker. Lokalavisen Havnefronten har tidligere fortalt om Møllers Hjemmebag, der har fået butik efter i flere år kun at have solgt sit hjemmebag fra bagsmækken af en cykel. Vi har også været forbi den lokale frisør Alexandra Mankelevice, der valgte at rykke det måske nok trendy Vesterbro – men også lidt lurvede – til noget helt nybygget langs havnen. Og tilsvarende har vi været forbi Nachbar, der var NPVs første bud på lidt byliv.

Og hvis alt går efter planen, så kan man også inden længe nyde både italiensk og mellemøstlig mad i området – og nyde en kold øl med udsigt til lystbådehavnen og Københavns havn.

 

Mere på vej

NPV A/S har stiftet Geppetto Group til at være igangsætter for cafe, restaurant og vinbar. Og et af de næste projekter, som slår dørene op, bliver formentlig vinbaren Anløbet, som får til huse i den genopførte og noget udvidede hvide bygning med de ikoniske gavltakker.

Den blev revet ned under opførelse af boligøerne – og meningen har hele tiden været, at den skulle genopføres – igen på kanten af havnekajen. Men da øerne er bygget ud i vandet, så er bygningen også flyttet. Det bliver her, at man vil kunne nyde udsigten til lystbådehavnen, Københavns Havn og Christian Langes Plads, få en kop kaffe, en øl, et glas vin eller et let måltid.

Selvfølgelig er der også blevet plads til en ejendomsmægler. Faktisk er Møllers Hjemmebag rykket ind i et hjørne hos Lokalbolig, der sammen med Danbolig og Home, har stået for en god del af boligsalget i området.

Men selvom der er gang i både boligsalg, cafe, restaurant og vinbar, så har NPV fortsat både boliger til salg og cafe og restaurationslokaler – samt kontorer til leje. Det vidner et blik på udlejerens hjemmeside om.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*