Bymuseum med på Golden Days Festival

Trappen på bymuseet med tydelig inspiration fra antikken. Foto: Adam Mørk / Københavns Bymuseum.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Romerne nåede ikke at erobrer danernes rige på noget tidspunkt i historien. Men derfor kan man på Københavns Museum alligevel godt stille skarpt på den græsk-romerske oldtid for flere tusinde år siden, og dens forbløffende lange efterliv.

Det gør man med foredrag om antikkens stilarter, og hvordan du kan spotte den på byens bygninger, byvandring blandt det gamle Roms skulpturer i København, arkæologiske fund fra hovedstaden med antik udsmykning, og sidst, men ikke mindst, en podcast om de mange antikke spor, der er i selve det nye Københavns Museums bygning i Stormgade 18.
For det er faktisk muligt at gå på opdagelse efter det gamle Roms tydelige spor i hovedstaden – der venter en overraskelse eller to!

Museet holder også foredrag hvor man kan lære at genkende en række af antikkens stilarter på de københavnske bygninger: Søjler, vægmalerier og beton (!) – eller høre, hvad der kendetegner forskellige perioders stil fra det gamle Grækenland og Rom.

Og så kan få et første hånds indblik i, hvordan antikkens stilarter er blevet brugt i den bygning fra 1894, der nu huser Københavns Museum. Her er bl.a. brede borter inspireret af et over 2000 år gammelt alter. Se eksempler på antikkens stile på byens bygninger – så er du klar til at afkode dem, næste gang du bevæger dig igennem byen.

Abo

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*