Drop in-bryllup på Teglholmen på Grundlovsdag

Nu er det muligt at blive gift på drop in-facon ved Københavns Havn. Foto: Sydhavns Sogn.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Er der et par, som går i gifteplaner, så er der nu mulighed for et drop in-bryllup på Teglholmen grundlovsdag. Det fortæller sognepræst i Sydhavn Sogn, Helene Ferslev.

Grundlovsdag falder i dag på en lørdag – den 5. juni – og derfor synes Kirkeskibet, at det er dobbelt oplagt at invitere til såkaldt drop in-vielse på Kirkeskibet netop den dag.

Busserne flager i forvejen, og kirken er klar til at rulle den røde løber ud foran skibet, hvor alle kan få mulighed for at blive gift på det unikke kirkeskib.

Viser vejret sig fra sin bedste side, bliver det selvfølgelig muligt at sige ja til hinanden på skibets dæk med den smukke udsigt over Københavns Havn i baggrunden.

 

Første gang på kirkeskibet

Drop in-vielser har de seneste 2-3 år fundet sted flere forskellige steder i landet, men det er første gang, at Kirkeskibet på Teglholmen lægger gulv til begivenheden. Skibet blev indviet i 2019, og sognepræst i Sydhavn Sogn Helene Ferslev har store forventninger til den festlige begivenhed.

“Kirkeskibet er vanvittigt populært at blive viet på, og vi vil gerne give folk fra hele landet mulighed for at sige ja til hinanden i solskin på dækket eller indenfor i kirkerummet. I ægteskabet kan bølgerne gå højt til tider, og andre gange er man i smult vande og høj af kærlighed, så man føler, at man kan gå på vandet. Den oplevelse bliver helt konkret, når man bliver viet her på Kirkeskibet”, siger Helene Ferslev.

 

Husk at forberede jer

Selvom man i princippet kan komme ind fra gaden, er der visse formalia, som skal være på plads.

Det vigtigste er, at man skal medbringe en prøvelsesattest og billed-id. For at få udstedt en prøvelsesattest, skal man udfylde en ægteskabserklæring på borger.dk. Når den er godkendt, bliver prøvelsesattesten sendt til e-Boks, og den skal medbringes på selve vielsesdagen. Det er en god ide at være i god tid, da ekspeditionstiden godt kan vare nogle dage.

For Sydhavn Sogn spiller det ingen rolle, om man kommer i den største og hvideste brudekjole, eller om man kommer i ens træningsdragter med hvide strømper i sandalerne. Kirkens medarbejdere skal nok sørge for, at den store dag bliver mindeværdig.

Og er man ikke til den helt vilde opmærksomhed med store taler og klippede sokker, kan man godt komme alene. Kirkens personale vil stille sig til rådighed som vidner – et krav, når man bliver gift.

 

Gæster velkomne

Naturligvis er det muligt at invitere tante Iris fra Glostrup eller onkel Frank fra Hvam, men kirken er stadig underlagt visse Covid-19-restriktioner.

Derfor er der maks. plads til 30 personer per vielse på Kirkeskibet. Kirkens personale vil hjælpe med at sørge for, at gældende regler bliver overholdt.

Et bryllup ved en drop in-vielse tager typisk 10-15 minutter, og når ægteparret går ud, bliver det til tonerne af den velkendte bryllupsmarch. Bagefter vil Sydhavn Sogn byde på et glas champagne til at sætte prikken over i’et på bryllupsdagen.

Selve kirkeskibet finder du ved Alfred Nobels bro på Teglholmen i København.

 

Om drop in-vielse

Fænomenet med drop-in i folkekirken blev startet af kirkerne på Vesterbro i København, der i 2017 introducerede drop in-dåb efter inspiration fra Sverige.

Danmarks første drop in-vielse fandt sted fredag den 21. september 2018 i Hornbæk Kirke, hvor i alt 10 par blev drop in-viet.

Drop in-vielse er for alle. Også dem, der i forvejen er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse. Man skal være minimum 18 år for at blive gift.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*