El-ladestandere på vej til den sydlige del af Islands Brygge

Hvor de to foreninger mødes, planlægges nye el-ladestandere til den stigende mænge el- og hybridbiler. Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

I tak med at salget af el- og hybridbiler vinder frem, så stiger efterspørgslen også på el-ladepladser rundt om i byen. Det har de to grundejerforeninger Havnestaden og Islands Brygge Syd taget konsekvensen af og arbejder nu målrettet for at få etableret en række parkeringspladser til el-ladestandere.

Det er de private grundejere, der har startet arbejdet og ikke Københavns Kommune. Det skyldes, at de private grundejere også i det område står for vejarealet. Arbejdet, og hvordan ladestanderne finansieres, påhviler således grundejerne og ikke kommunen.

 

Kun til at lade

”Vi arbejder med en række konkrete placeringer. Det er blandt andet midt på Islands Brygge, hvor de to grundejerforeninger mødes – og hvor der i forvejen er et område med korttidsparkering. Det er nemlig vores hensigt at have tidsbegrænsning på, således at der eksempelvis ved hurtig-ladestandere er mulighed for 1 times parkering, og ved de almindelige ladestandere er mulighed for 3-4 timers parkering. Altså at pladserne bliver som at køre ind på en tankstation mere end som egentlige parkeringspladser, som man ser nogle bruger el-ladepladserne til i dag”, siger Thomas Kjellberg Christensen, næstformand i grundejerforeningen Havnestad og ansvarlig for projektet.

 

Også i Havnestad nord

Ud over el-ladestandere midt i området arbejder han også med, at der i den nordlige del og sydelige del af Havnestad kommer el-ladestandere.

”Selvom det er foreningerne, der står for det, så skal det ske efter tilladelse fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltningen – og der kunne vi selvfølgelig godt tænke os, at det gik lidt hurtigere”, siger Thomas Kjellberg Christensen, der fortæller, at man i øjeblikket afventer, at kommunen kommer tilbage med svar på henvendelsen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*