Restaurant 56 grader introducerer musik på Holmen

Jamsession med mad hos 56 grader
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

Foto: PR foto.

 

De har faciliteterne til det, så fra maj skruer restaurant 56 grader på Holmen op for musikken, når menukortet med nordisk comfort food bliver udvidet med livemusik flere gange om ugen. Første navn på scenen i det gamle krudtdepot bliver Mathias Heise Quadrillion.

Måneders coronanedlukning er blevet brugt til at tænke nyt. For selvom 56 grader er en anmelderrost restaurant, så har det været tid til at forny sig. Det sker med et uformelt koncept, hvor mad og musik følges ad.

Det bliver ikke alle ugens dage, at der er live musik, men flere gange om ugen er det ambitionen at invitere indenfor til aftener, hvor hyggelige a la carte-retter bliver efterfulgt af musik – både i form af livemusik og pladesvingende DJs. Dermed kan gæsterne forvente en helt særlig stemning i det gamle krudtdepot, som siden 2012 har huset restauranten.

“Vi elsker både musik- og madoplevelser, og hvad er mere oplagt end at kombinere disse. Og lige nu, her efter coronanedlukningen synes vi, at det er på tide at prøve noget nyt af, siger Kenneth Ellegaard, der er kok og medindehaver af restaurant 56 grader.

 

Uformel stemning med mad og musik

Første navn på scenen i det gamle krudtdepot bliver jazzkvartetten Mathias Heise Quadrillion, det på den måde kommer til at stå for åbningsfesten.

Andre torsdage kommer der andre navne på scenen, hvor gæsterne forinden har rig mulighed for at nyde maden og hygge sig uden at blive forstyrret af høj musik – og uden at man forventes at sidde andægtigt og lytte.

“Vi lægger op til en super hyggelig og uformel stemning, hvor musikken og maden ikke skal konkurrere om opmærksomheden. Vi lægger op til, at man – inden musikken går på – kan hygge sig i restauranten og kaste sig ombord i det gode udvalg af a la carte-retter på kortet. Og så går musikken så i gang. Her må man selvfølgelig gerne blive siddende ved sit bord og bestille mere fra kortet, hvis man har lyst – eller man kan rykke tættere på musikken, helt som man har lyst til”, slår Kenneth Ellegaard fast.

 

Vælg lige det, du har lyst til

For Kenneth Ellegaard og hans hold handler det om at gøre 56 grader til et sted, hvor man har lyst til at hænge ud og hygge sig helt på ens egne præmisser. Maden bliver fortsat lavet af lokale, nordiske råvarer – ofte dyrket hos Restaurantens faste leverandør på Lolland – men væk er de længere tasting-menuer, som tidligere har kendetegnet restaurantens mad.

“Vi vil gerne dreje det hele i en lidt mere jordnær retning. Maden bliver stadig af tårnhøj kvalitet, men det hele bliver mere ”loose”. Hvis du gerne vil have tataren og ikke andet, så vælger du den – måske ligesom du også gjorde sidste gang, du besøgte os. Og vil du køre en masse retter, så gør du det”, siger Kenneth Ellegaard.

Og vil man bare kigge forbi og nyde musikken og måske et par drinks i baren, så er det også en mulighed.

“Vi håber på, at vores nye initiativ vil give en masse liv herude, og alle er velkomne – uanset om de vil spise eller ej. Vi håber og tror på, at vi kan være med til at puste endnu mere liv i området og at også mange lokale, f.eks. fra Margretheholm vil bruge os som deres nye hyggelige stamsted”.

 

Fakta:

Musik tre gange om ugen

Den nordiske comfort food hos 56 grader får fra 6. maj selskab af musik tre gange om ugen i restauranten.

Hver torsdag er der events og koncerter, gerne med lidt større navne indenfor pop, rock og jazz.

Hver fredag spiller 56 graders faste husmusiker, jazzguitaristen Kasper Hollesen op til jamsession, ofte medselskab af sin trio.

Hver søndag er der ”Smag på Søndagen”, med solo-sessions, hvor en enkelt eller flere musikere spiller rolige, hyggelige toner – også ofte med Kasper Hollesen som musikalsk holdepunkt.

 

Fakta:

Restaurant 56 grader

Siden 2012 har 56 grader haft til huse i det gamle krudtdepot Charlotte Amalies Bastion mellem Holmen og Refshaleøen – og inden da holdt Restauranten siden 2007 til i Frederiks Bastion et stenkast derfra. Her har ægteparret Kenneth og Kirstine Ellegaard stået i spidsen for et råvarebaseret nordisk køkken, der har høstet anmelderroser og anerkendelse blandt andet i Michelinguiden.

Siden 2020 har 56 grader haft ansat den finsk-engelske kok Jake Vousden som køkkenchef, han fører den nordiske stil videre tilsat italiensk inspiration og enkelthed

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*