Engholmenes nye vejskilte fortæller fascinerende historier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

19 nye vejskilte er på vej til Engholmenes gadehjørner, og de første er faktisk allerede kommet op. De fortæller historier om de særlige personer, der lægger navn til kanalbyens vejkabinet.

Historierne venter om hvert gadehjørne på Engholmenes 11 boligøer. Ved kanalbyens 14 veje, tre pladser, en lille park og en enkelt bro er de første vejskilte nu kommet op, og snart venter resten på at give dig fortællingen om 19 mennesker, der gjorde en helt særlig forskel i verden.

Martin Luther King, Theodore Roosevelt, Alva Myrdal, Nelson Mandela og Bertha von Suttner. Ikke alle personer bag de 19 vejnavne er lige velkendte. De har dog alle én ting til fælles: De har modtaget Nobels fredspris, som er en af verdens mest prestigefyldte priser.

 

En spændende gåtur

Når du næste gang slentrer ned mod vandet ad Andrei Sakharovs Vej, kan du sende en tanke til den sovjetiske atomfysiker, der gjorde sig til talsmand for menneskerettigheder i det tidligere Sovjetunionen. Måske sidder du på trædækket ved Martin Luther Kings Vej og nyder en kop kaffe med benene frit hængende over havnens blå bølger. Her kunne du en stund mindes baptistpræsten, der gik forrest i kampen for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse. Går du efterfølgende videre langs kanalbyens blå vand, krydser du måske Alfred Nobels Bro. Stifteren af de prestigefyldte nobelpriser skal da også have en hilsen fra Københavns skønne boligkvarter, fyldt med natur, byliv og blå bølger.

Nu din opmærksomhed alligevel er indstillet på Engholmenes nye vejskilte, så kommer her en lille bonusinfo: Skriften på skiltene er nemlig Københavns Kommunes nye design ’KBH’. Den er udviklet af designbureauet e-Types, som har hentet inspiration fra både det historiske København og de moderne nye bydele.

Teksten er skrevet af NPV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*