Enhedslisten og Alternativet vil genhuse beboere fra Fredens Havn

Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Beboerne i Erdkehlgraven står overfor at blive ryddet. Efter at have boet i både på vandet i mere end 10 år er det ved at være slut. Nu vil Enhedslisten og Alternativet have kommunen til at finde nye boliger.

 

– Vi har at gøre med en gruppe hjemløse, der på trods af personlige udfordringer har været i stand at etablere deres egne skæve boliger, hvor de har trivedes igennem mange år. Men nu har byretten afgjort, at de skal flytte om området skal ryddes for både. Som kommune bør vi gå ind og hjælpe beboerne videre i livet og finde en beboelsesform, hvor de kan bevare deres fællesskab, siger Enhedslistens medlem af Borgerrepræsentationen Gyda Heding.

 

Efter et længere juridisk tovtrækkeri besluttede byretten 25,. august at beboerne skulle flytte og området ryddes inden 1. oktober.

– Som det ser ud nu er beboerne henvist til Herberger. Men det er ikke en løsning for nogen. Og de flyttede jo oprindeligt ud på deres både fordi de ikke mente der var plads til dem andre steder. Så vi foreslår, at kommunen i dialog med beboerne finder et alternativt lovligt botilbud, hvor de kan bevare deres fællesskab, siger Gyda Heding.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*