Massivt hærværk mod politiske plakater

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

De politiske kandidater og partiers plakater udsættes for massivt hærværk. Ikke mange kan melde hus forbi – og hos Københavns Politi er man klar med bødeblokken overfor hærværket

Af Jesper Schou Hansen

I nogle uger op til valgene har de politiske partier mulighed for at hænge plakater op efter nærmere fastsatte regler. Og eftersom det er en uhyggelig effektiv og prisbillig måde at slå sit navn fast på, så er det også populært hos kandidaterne.

Hos enkelte borgere er den demokratiske forståelse dog knap så stor, for Lokalavisen Havnefronten har været i kontakt med en række partier og budskabet er praktisk talt det samme. Plakaterne rammes af massivt hærværk – som til gengæld rammer både borgerlige og socialister.

På Langebro er det gået ud over en SF-politiker.

”Rasmus Steenbergers plakater er ødelagt bl.a. på Langebro. De andre SF’ere der hænger på broen er ikke blevet ødelagt”, fortæller Klaus Mygind, gruppeformand for SF.

Tilsvarende beretninger kommer fra DFs Cecilie Winther Kristensen, der er blandt de yngre kandidater – og stiller op for første gang.

”Jeg har plakater, der er revet i stykker. Nogle er der tegnet et kryds over – og andre igen har fået et hagekors på”, fortælle hun til Lokalavisen Havnefronten. DFs spidskandidat Finn Rudaizky er til gengæld i denne omgang sluppet forholdsvis helskinnet igennem. Indtil videre i hvert fald. Ved forrige valg til Europa-Parlamentet var det hans plakat, der have fået påført et ”nazi”. Rudaizky har jødiske rødder og flygtede i 1943 fra nazisterne til Sverige.

Overmalinger og forsvinden

Hos Venstre fortæller en lang række kandidater enslydende historier om hærværk. Jakob Tørring fortæller om plakater med horn og skæg – mens andre igen helt er forsvundet. Venstre Louise Theilade Thomsen har fået ødelagt plakater ved bl.a. Knippelsbro, mens det samme er overgået for Cille Hald Egholm andre steder i byen. Rene Bredal (V) også berette om både Hitler overskæg og andre overmalinger. Førstegangskandidat Daniel Askbo (V) har fået et ”kunstnerisk” RØV hen over plakaten, mens et ”pik” er påført en af de kvindelige kandidater.

Politiet: Vi tager det seriøst

Hos Københavns Politi oplyser man, at man tager sagerne seriøst. ”Hærværk mod valgplakater er desværre noget, vi oplever under de fleste valgkampe. Den slags er helt uacceptabelt, og det er sager, vi efterforsker som hærværk ud fra straffelovens bestemmelser”, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Københavns Politi vil stærkt opfordre til, at man nøjes med at kigge på plakaterne. Udøves der hærværk mod dem, kan det straffes med bøde eller i grove tilfælde med fængsel.

En 23-årig mand, som var i gang med at spraymale fire valgplakater er således sigtet for det hærværk, som fandt sted på Christianshavns Torv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*