EU klar med ny pulje penge til lokale projekter med bæredygtig energi

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, så skal der gang i alle de grønne investeringer. Derfor har EU nu lanceret 3. runde af deres EU City Facility støtteprogram, der giver kommuner mulighed for at få finansiering med op til 60.000 Euro til grønne initiativer i forbindelse med klima- og energihandlingsplaner. Det skriver The European City Facility, EUCF, der er finansieret med EU midler.

Det er muligt at få 60.000 euro til at lave en grundig beskrivelse af de grønne initiativer. Men de midler håber EUCF, at flere står med et solidt redskab til at søge endelig finansiering til deres grønne klima- og energiløsninger.

Det er altså ikke penge til selve de grønne løsninger, men en slags finansiering af en konceptudvikling. Selv kalder EUCF deres tilskud et ”første skridt i retning af en fuldt udviklet forretnings- og finansplan”.

Ansøgere skal have en politisk godkendt klima- og energiplan og være funderet i det kommunale – enten i selve kommunen eller gennem et lokaludvalg.

Med det i hånden håber EUCF at investorer og finansielle institutioner dermed har de nødvendige oplysninger for at kunne vurdere de lokale grønne klima- og energiprojekter. Fristen for at indsende ansøgninger er den 17. december 2021

EUCF er et projekt der hører til EU’s Adelphi, Fedarene og Enviros programmet under EU’s Horizon 2020-forsknings- og innovationsprogram. Der har tidligere været afvikling ansøgningsrunder hvor der blev givet støtte til danske projekter.

Abo

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*