Byggeri på Fælleden fortsætter uændret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Fælledby P/S, som Pensiondanmark og By & Havn står bag, regner med at fortsætte byggeriet på Fælleden, så snart de igangværende sager ved domstolene og ankenævnene er overstået. Det fortalte selskabet på en presseorientering, som By & Havn havde indbudt til.

Pressebriefingen blev holdt i en endnu ikke nedrevet del af vandrehjemmet, hvorfra man tydeligt kunne se, at hele arealet bagved allerede er ryddet for al bevoksning. Den gamle losseplads ligger således tæt på overfladen.

Der var ingen større nyheder på mødet, som til gengæld fokuserede en del på at oplyse de fremmødte journalister om nogle af de faktuelle forhold. Forhold, der ikke altid korresponderede helt med udsagn fra overvejende politiske modstandere af projektet.

Fælledby er ikke de eneste, som har kontaktet pressen de seneste uger omkring netop Amager Fælled.

 

Lokaludvalg stadig imod

Amager Vest Lokaludvalg har udsendt en pressemeddelelse, hvor man slår fast, at man – fortsat – er modstander af byggeriet på campinggrunden. Hvad der ikke fremgår af lokaludvalgets pressemeddelelse er, at der ikke er fuld opbakning i lokaludvalget til modstanden. 11 var for og seks imod jf. referatet.

Også Amager Fælled Venner har været på banen og brugt søndagen på at holde en event på Rådhuspladsen, hvor de gentog, at de er imod byggeriet.

Campinggrunden ligger ud til Vejlands Alle og rummer i dag en parkeringsplads, det nu delvist nedrevne vandrehjem og et græsareal bagved, som i dag er totalt ryddet bortset fra et lille krat. På byggefeltet skal der opføres blandt andet daginstitutioner, skole, plejehjem og almene boliger.

Arealet erstatter det areal langs Ørestad Boulevard og metroen, der i første omgang var udsendt til at udgøre sidste del af Ørestad.

Med ændringen af byggefeltet fra arealet langs Ørestad Boulevard til arealet langs Vejlands Alle var kommunen også nødsaget til at finde yderligere arealer for at kunne kompensere for værditabet – den nye grund er nemlig mindre værd. Derfor skal der også bygges på Selinevej samt ved Stejlepladsen.

 

Fælledby er navnet på den bydel, der skal bygges på Amager Fælled. Den vil optage 5,3% af fælleden. Fælledby bliver Københavns første bydel med træ som det gennemgående byggemateriale i bygningernes bærende konstruktioner og med grønne facader og facader i f.eks. genbrugsmaterialer. Boligerne får direkte adgang til den grønne og bynære fælled og kort afstand til metrostationerne Sundby og Bellacenter. Visionen er at skabe fremtidens bæredygtige og klimavenlige boligområde i tæt samspil med naturen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*