Fang din by-fotoudstilling hos DAC

Foto: Julie Vinding Thomsen / DAC.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Dansk Arkitektur Center (DAC) på Christians Brygge inviterer til Fang din by-fotoudstilling hvor 4.400 fotos fra danskere fra alle egne af landet har deltaget.

Fang din by handler om at engagere danskerne i deres byer. Initiativet skal få flere til at få øjnene op for arkitekturen i byen og for, hvordan arkitektur sætter rammerne for vores hverdagsliv. Derfor glæder man sig i DAC og i juryen over de mange deltagende skoleklasser, og at der i begge konkurrencer er indsendt bidrag fra hele landet for eksempel fra Hirtshals, Bogense, Risskov, og Valby.

Dansk Arkitektur Center har med temaet ’En by for alle’ valgt at sætte fokus på, om vores byers arkitektur er inkluderende nok. Er der mulighed for, at alle kan udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet og forskellige behov? Det har deltagere i både den åbne konkurrence og skolekonkurrencen skullet forholde sig til.

“Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne – ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov – men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv.” fortæller jurymedlem og street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum.

De indsendte fotografier udstiller – ifølge DAC – på ”poetisk vis, hvordan byens rum kan tilbyde en magisk pause og muligheden for at tage byen i brug på sin helt egen måde – men også, hvordan byen kan være et hierarki, hvor nogle må slide, mens andre kan bruge byen som et rekreativt rum”.

Man kan se udstillingen på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i perioden: 18. juni – 7. oktober.

Abo

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*