Fire unge dømt for gaderøverier på Christianshavn og Bryggen

Københavns Byret dømte de unge op til et år og ni måneders fængsel for gaderøverierne. Foto: Tomasz Sienicki.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Hammeren er faldet for fire unge drenge i alderen fra 16 til 18 år. De er fundet skyldige i flere gaderøverier både på Christianshavn og Islands Brygge. Flere af dem blev også dømt for vold og ulovlig våbenbesiddelse.

De fire personer er af Københavns Byret idømt fængselsstraffe på mellem et års fængsel og et år og ni måneders fængsel.

Røverierne blev begået sidste sommer både på Islands Brygge og Christianshavn. En sommer, der tiltrak rigtig mange til bydelene – især Havneparken på Islands Brygge. Og det var så ikke alle, der kun kom for at nyde området.

Ofrene blev truet med kniv og frarøvet deres værdigenstande, og i flere tilfælde blev de også truet til at benytte deres hævekort til at hæve kontanter til gerningsmændene.

Politiet var dog forholdsvis hurtigt på sporet af dem og allerede i juli sidste år blev tre af de nu dømte anholdt efter et af røverierne. Det lykkedes den fjerde at stikke af, men det var en stakket frist. Han blev anholdt blot en uge senere. De har alle fire været varetægtsfængslet i surrogat – det vil sige på en lukket ungdomsinstitution – siden anholdelserne. Det skyldes deres unge alder.

Ungdomsinstitutionerne er spredt over hele landet, og den nærmeste findes på Sundholm, hvor man fra Amager Fælledvej tydeligt kan se, hvordan den ligger bag dobbelt og højt pigtrådshegn.

 

Omfattende sag

Sagen mod de fire omhandlede i alt 26 overtrædelser af loven. Ud over tre gaderøverier, som de fire personer i forskellige konstellationer medvirkede til, var tre af dem også tiltalt for at have begået yderligere et gaderøveri hver sammen med andre gerningsmænd. Derudover var der også rejst tiltaler om vold, berigelseskriminalitet og ulovlig våbenbesiddelse. Også her blev de tiltalte kendt skyldige.

”Der er tale om mange forhold, som er gået udover helt tilfældige mennesker. Den slags er helt uacceptabelt, og derfor er jeg godt tilfreds med, at retten har fundet de tiltalte skyldige”, siger anklager i sagen Anna Marx.

Tre af de dømte modtog dommen, mens den ene udbad sig betænkning i forhold til eventuel anke. Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvilket så vidt Havnefronten er orienteret stadig er gældende. Der er ikke oplyst etnicitet i forbindelse med retssagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*