Mini Ikea får OK fra politikerne

Man skal kunne gå på toppen af mini-Ikea – og hen over den eksisterende Dybbølsbro. Illustration: Dorthe Mandrup arkitekter.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Den nedjusterede mini Ikea bag Fisketorvet har fået det grønne stempel af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget – noget Ikea allerede havde regnet med, da byggeprojektet allerede er i gang.

Dermed er mini Ikea på rette spor efter at være totalt re-designet i forhold til størrelsen.

Ikea har nemlig droppet alle de store ting i det kommende varehus. Hvis du kan have det, i den blå Ikea indkøbspose, så vil det fremover være på hylderne i det kommende Ikea varehus på Kalvebod Brygge i København. Ellers skal det bestilles og bliver i stedet leveret hjem til folk.

Det er på den måde, at Ikea får plads til det langs mindre varehus, som Lokalavisen som de første kunne vise billeder fra.

 

Et varehus til byen

Ikea havde allerede meldt ud, at varehuset, der skal stå færdigt i 2023, blev mindre. Og det er altså ved at helt af droppe alle større møbler med videre, at Ikea får plads til det hele. Selv mener Ikea, at der bliver tale om ”et varehus, der er tilpasset byen, og måden københavnerne lever i og bruger byen på”.

Varehuset bliver på 19.000 m2 og dermed råder Ikea stadig over 16.500 m2, som Ikea ikke aner hvad skal bruges til. Og det giver lokalplanen fortsat ikke noget svar på. Det er dog angivet som en mulighed, at Ikea vil kunne udvide deres mini-Ikea. Det vil dog kræve et tillæg til lokalplanen.

Da varehuset også er meget mindre end først planlagt, så forsvinder en lang række parkeringspladser også. Det bliver dog fortsat muligt at bestille en transporter, til at fragte ens varer væk fra stedet selvom de største ting i sortimentet udgår.

Varehuset kommer til at ligge lige over for den kommende fjernbusterminal og derfor drøfter forvaltningen også i øjeblikket, hvordan de to ting bedst kommer til at leve side om side.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*